RegionaalSport

Buitenpost boekt mooie overwinning op Flevo Boys

BUITENPOST – Op een zonovergoten sportpark De Swadde heeft VV Buitenpost weer eens een overwinning in de wacht gesleept. De ploeg van Willem Brouwer maakte vooral in de eerste helft indruk met veel energie, druk en diepgang in het spel. Basisdebutant Mike Visser maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

De afgelopen weken heeft Buitenpost moeite met scoren. Pupil van de Week Luca Brander gaf voorafgaand aan het duel met Flevo Boys het goede voorbeeld door de keeper te omspelen en koelbloedig af te ronden. Ook de spelers van het eerste kwamen goed uit de startblokken. Vanaf minuut 1 werd Flevo Boys onder druk gezet, wat resulteerde in kansen voor David Kazimier en Mike Visser in het eerste kwartier. Aan de andere kant dachten Johan Tiems en Timon Rorije aan scoren, maar door goed werk van de Buitenposter defensie bleef een doelpunt uit.

Basisdebutant
Na een halfuur kwam Buitenpost op voorsprong via Mike Visser. Hij reageerde attent toen de bal in het strafschopgebied belandde en bekroonde hiermee zijn basisdebuut met een treffer. Mike voegde veel energie toe aan het elftal en kan terugkijken op een prima wedstrijd.

Vlak voor rust kwam Buitenpost bijna op 2-0 via een fenomenaal spelende David Kazimier, maar Flevo Boys-goalie Van Zorge wist zijn inzet ternauwernood over te tikken. Hierdoor gingen de Blauwkes met een verdiende, maar kleine voorsprong aan de thee.

Kansen
De tweede helft was minder goed, maar leverde wel veel kansen op. Willem de Boer was gevaarlijk met een vrije trap, maar zijn poging ging net langs de kruising. Ook Jorn Jongsma kwam bijna tot scoren na een schitterende pass van Folkert van Dongera. Van Zorge wist deze poging te keren en hield hiermee zijn ploeg op de been. Later had hij nog een antwoord op een gevaarlijk schot van invaller Mark van der Meer. Flevo Boys probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar Kevin van der Meulen hield zijn doel schoon. Het mooie weer en de overwinning zorgden voor veel vrolijke gezichten op ons sportpark.

Tevreden trainer
Na afloop was Willem Brouwer zeer te spreken over het optreden van zijn team. “Een zwaar paasweekend eindigen met vier punten, dat is top. Het was fysiek gezien heel zwaar. We hadden bewust gekozen om een paar frisse benen op te stellen. Dat gaf wat nieuwe energie.” Ook sprak hij zijn bewondering uit over de vele jongelingen bij Buitenpost. “Mike en Jorn komen net uit de JO19-1. Dat zij vandaag allebei in de basis staan in hun eerste jaar in dit team, hoe mooi is dat? Ze stonden vandaag samen met Willem de Boer in de aanval. Hiermee hadden we een voorhoede van gemiddeld nog geen 20 jaar oud.” De drie punten waren meer dan welkom, ook gezien de andere uitslagen in deze speelronde. Met nog zeven wedstrijden te gaan heeft Buitenpost dan ook nog alles om voor te spelen. “Nog zeven finales te gaan”, besluit Willem Brouwer.

Opstelling VV Buitenpost: Kevin van der Meulen; Wim de Vries, Bernd Douma, Wessel van der Galiën, Durk de Haan; Berend Schootstra (C) (61. Max Huiskamp), Folkert van Dongera (73. Rolf Dijk), David Kazimier; Jorn Jongsma (61. Mark van der Meer), Willem de Boer, Mike Visser (73. Rob Schokker).

Scoreverloop: 30. Mike Visser (1-0)