Buitenpost en HZVV delen de punten

BUITENPOST – Buitenpost en HZVV wisten zaterdag op Sportpark De Swadde beide één keer te scoren. Met de 1-1 eindstand konden de twee teams leven. De gasten uit Hoogeveen waren in de eerste helft sterker, de Blauwkes hadden de beste kansen in het tweede bedrijf. Buitenposter doelpunt kwam van de voet van Sam Wormmeester.

HZVV kent tot nu toe een tegenvallend seizoen en bungelt ergens onderaan de ranglijst. Buitenpost staat stevig in de middenmoot. Het puntenverschil op de ranglijst (11) was niet te merken op het veld, terwijl de gasten ook nog eens vijf basisspelers moesten missen. De openingsfase was nog wel voor Buitenpost. Het eerste kwartier leverde een aantal mogelijkheden achter elkaar op. Zo schoot Frits Veenema, die de zieke Rolf Dijk verving, naast. Daarna trok de tegenstander de wedstrijd naar zich toe. HZVV was feller en combineerde ook gemakkelijker. Buitenpost daarentegen speelde slordig en leed veel balverlies. In de achttiende minuut kreeg HZVV’er Tim Mulder tijd en ruimte om uit te halen. Zijn schot spatte uiteen op de lat. Het was het sein voor HZVV om door te drukken. De aanvalsdrift werd even later beloond. Harry Bakker opende de score door vanaf links op goal te schieten. In eerste instantie keerde Kevin van der Meulen de bal, maar Bakker was er als kippen bij om de rebound te verzilveren. Net voor rust was er een grote kans op de 0-2. Tot opluchting van Van der Meulen schoot Jan Hup op de paal.

In de tweede helft koos de technische staf van Buitenpost voor een andere tactiek. Robin Huisman de Jong en Jort van der Meulen kwamen in het veld voor Frits Veenema en Wim de Vries. Door de defensieve omzetting kreeg de thuisploeg direct meer grip op het duel. Het leidde al snel tot een doelpunt. Van der Meulen stoomde op en leverde de bal af op Rik Weening. Zijn pass was iets achter Sam Wormmeester, maar de linkeraanvaller wist de bal toch knap met een halve omdraai in het doel te werken: 1-1. Even later was David Kazimier van afstand bijna succesvol, maar de doelman van HZVV kon net redding brengen. Ook Youri Sletering was dichtbij een doelpunt. Uit een vrije trap van Mark Huizinga kopte hij op doel, maar kwam net te ver onder de bal waardoor zijn poging over ging. Aan de andere kant moest Van der Meulen zich tot het uiterste strekken om een vrije trap van de lijn te tikken. In de slotfase golfde het spel op en neer en werd het onderling even onvriendelijk. De 1-1 bleef op het scorebord staan.

“Een terechte uitslag”, zei assistent-trainer Marcel Hiemstra na afloop. “In de eerste helft waren we op de beginfase na overal een stapje te laat. Na de omzetting in de tweede helft viel de terechte 1-1. We hadden misschien iets meer kunnen krijgen omdat Rik Weening van achteren werd aangetikt in het strafschopgebied, maar daar werd geen penalty voor gegeven.” De Blauwkes staan nu met 20 punten op plaats zeven in de middenmoot, waar de ploegen elkaar in punten weinig ontlopen. Woensdagavond speelt Buitenpost in de tweede knockout-ronde van de districtsbeker tegen vijfdeklasser Blauwhuis. De wedstrijd op De Swadde begint om 20.00 uur. De volgende competitiewedstrijd is aanstaande zaterdag in en tegen Huizen.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries (46. Jort van der Meulen), Bernd Douma, Mark Huizinga (65. Jorrit Terpstra), Youri Sletering, David Kazimier, Bas Verbree (80. Joran Olijve), Edwin Schaafsma, Frits Veenema (46. Robin Huisman de Jong), Rik Weening, Sam Wormmeester

Scoreverloop: 24. Harry Bakker 0-1, 52. Sam Wormmeester 1-1

Gele kaart: Youri Sletering, David Kazimier, Edwin Schaafsma (Buitenpost), Justin Lambers, Jan Hup, Harry Bakker (HZVV)