RegionaalSport

Buitenpost geeft wedstrijd in Arnhem in beginfase weg

ARNHEM – Buitenpost wil de negatieve spiraal doorbreken, maar verloor zaterdagavond in Arnhem met 2-1 van zondagsvereniging MASV. De eerste twintig minuten was de thuisploeg sterker en scoorde twee keer. Kian Visser deed namens Buitenpost uit een strafschop iets terug. In de tweede helft speelden de Blauwkes prima, maar ontbrak het aan scorend vermogen. “Een gelijkspel was verdiend geweest”, vond trainer Kevin Waalderbos.

Tot tevredenheid van Waalderbos kon hij Berend Schootstra na een jaar blessureleed weer toevoegen aan de wedstrijdselectie. Ook Danny Boersma en Rik Weening namen na maanden afwezigheid door blessures weer plaats op de bank. “Mooi om ze er weer bij te hebben en dat ze alle drie fit zijn”, aldus de trainer. Omdat Buitenpost op een nacompetitieplek staat, moet de ploeg vol aan de bak om punten te sprokkelen. In de beginfase was MASV echter de bovenliggende partij. Buitenpost kreeg moeilijk druk op de bal en de ruimtes waren te groot. Nadat MASV eerst het aluminium had getest, was het na ruim 20 minuten spelen raak via Youri Rooseboom na een verre ingooi. Hier was de verdediging van Buitenpost niet alert genoeg. Vier minuten later scoorde Fedor Venema op fraaie wijze uit een halve omhaal. Daarna knokte Buitenpost zich knap terug in de wedstrijd. Kian Visser mocht een strafschop nemen die hij goed binnen schoot.

Net niet
In de tweede helft startte Buitenpost goed, speelde agressief en creëerde de nodige kansen. Doelpogingen van Ron Janzen (kopbal) en invaller Rik Weening (met zijn heup) misten het nodige geluk. De ballen werden van de lijn gehaald. Vervolgens was Visser dicht bij een tweede treffer. Ook hier was het net niet. MASV wist langzamerhand de draad weer op te pakken en kwam ook tot een aantal goede mogelijkheden. Uiteindelijk onderscheiden beide doelmannen zich en lieten ze geen ballen door. In de slotfase viel Rolf Dijk in en liet zich zien met een prima vrije trap. Tot zijn ontzetting was er geen ploeggenoot in staat de bal een laatste zetje te geven.

Druk neemt toe
Waalderbos: “We staan weer met lege handen en dat is teleurstellend en frustrerend. MASV is een goede ploeg, maar het is een feit dat we moeilijk tot scoren komen. In deze fase kunnen we ieder puntje goed gebruiken.” De trainer erkent dat de druk toeneemt en dat er punten moeten worden gepakt om boven de nacompetitiestreep uit te komen. Te beginnen tegen hekkensluiter Pelikaan S die zaterdag op bezoek komt. Toch ziet Waalderbos lichtpuntjes na de verliespartij in Arnhem. “Na de 2-0 zijn we toch weer opgestaan. De mentaliteit geeft vertrouwen.”

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Jort van der Meulen (82. Rolf Dijk), Bernd Douma (64. Berend Schootstra), Ron Janzen, Youri Sletering, Edwin Schaafsma, Willem de Boer (78. Danny Boersma), David Kazimier (64. Sam Wormmeester), Bas Verbree, Kian Visser, Jarno Westerhof (46. Rik Weening)
Scoreverloop: 21. 1-0 Youri Rooseboom, 25. 2-0 Fedor Venema, 35. 2-1 Kian Visser (p)

Gele kaart: Stephen van Beek, Abdellatif El Malki, Joey van Beukering (MASV)