HoofdnieuwsRegionaalSport

Buitenpost klaar voor ontvangst sc Heerenveen op donderdag 2 juli

BUITENPOST – De eerste selectie is in training, tientallen vrijwilligers zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen en de zon schijnt volop. Niets staat een enerverende oefenwedstrijd tussen vv Buitenpost en sc Heerenveen donderdag 2 juli om 19.00 uur in de weg. Het is de eerste wedstrijd van Heerenveen in voorbereiding op het seizoen 2015-2016.

Presenteert de profclub nog een nieuwe aanwinst op Sportpark De Swadde? En lukt het de Blauwkes net als vorig jaar opnieuw een eretreffer te maken? Veel voetballiefhebbers uit de regio en Heerenveen-supporters kijken uit naar het treffen tussen de eersteklasser en de eredivisionist. De formatie van Dwight Lodeweges begint maandag 29 juni met een trainingskamp en speelt drie dagen later de eerste vriendschappelijke wedstrijd in aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen in Buitenpost. Handtekeningenjagers krijgen volop de kans een krabbel van hun favoriete speler te bemachtigen of met hun idolen op de foto te gaan. Ook mascotte Heero is van de partij.

Ruim dertig jaar topvoetbal

Sc Heerenveen is een graag geziene gast in Buitenpost en speelde er al verschillende oefenwedstrijden. Vele topspelers hebben hun voetsporen achtergelaten op sportpark De Swadde. Het begon in 1984 met AFC Ajax. Daarna volgden nog vele clubs zoals Barcelona (3x), Valencia, Feyenoord, KV Mechelen, AZ, FC Groningen en PSV. Ajax speelde in totaal vier keer op het hoofdveld. Een rijke geschiedenis waar vv Buitenpost trots op is.

Foto’s Nieuwsuitkollum archief 2014

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button