HoofdnieuwsRegionaal

Buitenpost krijgt Glazen Huis

BUITENPOST – Op 5, 6 en 7 december 2013 krijgt Buitenpost een Glazen Huis. Het is een verwijzing naar de mobiele studio van 3FM Serious Request, die dit jaar Leeuwarden aandoet. Twee weken voordat het spektakel in Friese hoofdstad losbarst, geeft de Stichting De Kleine Waker in het centrum van Buitenpost het startschot voor een eigen Glazen Huis. Bezoekers kunnen in een verwarmde tent verschillende dj’s aan het werk zien. Ook zijn er optredens van artiesten.

Het doel van het Buitenposter Glazen Huis is aandacht te vragen voor het thema van 3FM Serious Request van dit jaar, namelijk kinderen die sterven door diarree. Jaarlijks komen 800.000 kinderen onnodig om het leven door de gevolgen van diarree. Een deel van de geldinzameling van de actie in Buitenpost zal worden aangeboden in het Glazen Huis in Leeuwarden. Hiervoor is de stichting in gesprek met Serious Request om dit live in de uitzending te doen. Een kleiner deel van de opbrengst gaat naar een goed doel in Bulgarije.

Feest

De Kleine Waker wil van donderdag 5 tot en met zaterdag 7 december voor een geweldig feest in Buitenpost zorgen. In een verwarmde tent zullen diverse bekende dj’s en artiesten optreden. De stichting heeft inmiddels een zendvergunning ontvangen. Hiermee krijgt het evenement een meer dan regionaal karakter en kan De Kleine Waker Buitenpost promoten. Naast een radiosignaal in de ether, is de muziek mondiaal via internet te horen. Ook zullen er beelden via het web worden uitgezonden. Op zaterdag maakt het Glazen Huis onderdeel uit van een grote kerstmarkt in het centrum van Buitenpost. Meer informatie staat op www.kleinewaker.nl.

Bulgarije

Stichting De Kleine Waker is een nieuwe stichting uit Buitenpost. De stichting verzorgt evenementen in de vorm van feesten binnen Achtkarspelen. De winst daarvan wordt voor de volle 100% ingezet in het verbeteren van het leefklimaat in weeshuizen en bejaardentehuizen in Bulgarije. Vrijwilligers reizen zelf af naar de plek waar de hulp het meest nodig is en kopen daarvoor de benodigde materialen en voedsel. Op deze wijze blijft er niks aan de strijkstok hangen. De vrijwilligers van De Kleine Waker hebben de tijd en de knowhow om vanuit het welvarende Nederland in de vorm van evenementen iets te doen voor landen waar de nood hoog is.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button