RegionaalSport

Buitenpost met tien man strijdend ten onder tegen Rohda

BUITENPOST – Een rode kaart in de 21ste minuut brak Buitenpost op in de thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte. In ondertal kwamen de Blauwkes achter tegen de sterke Raaltenaren. Toch kwam er de gelijkmaker van Kian Visser. Via een counter besliste de gasten de wedstrijd, die tot de laatste seconde spannend bleef.

Vanaf het beginsignaal was Recht Op Het Doel Af Raalte de bovenliggende partij op De Swadde. In de eerste minuut profiteerden de gasten bijna van een te slappe terugspeelbal, maar doelman Kevin van der Meulen reageerde alert. Binnen tien minuten moest hij nog twee keer flink aan de bak om een treffer te voorkomen. Na een kwartier spelen kroop de thuisploeg uit de schulp en was er een doelpoging van David Kazimier. Hij schoot naast. Ook Kian Visser prikte direct daarna langs de verkeerde kant van de paal. In de twintigste minuut kreeg Buitenpost een corner. In het gedrang voor de goal gebruikte Ron Janzen volgens scheidsrechter Omar Khalifa zijn elleboog waarvoor hij een gele kaart kreeg. Toen de hoekschop eindelijk werd genomen, sloeg de centrale verdediger met zijn hand tegen de bal. Binnen een minuut kreeg hij zijn tweede gele kaart en moest hij het veld verlaten.

Mouwen opgestroopt
Een paar minuten later stond het 0-1. Topschutter Kevin Poppels rondde een aanval beheerst af. Vervolgens combineerde Rohda gemakkelijk door de Buitenposter defensie en kreeg het twee goede kansen die werden verijdeld door Bernd Douma en Van der Meulen. Aan de andere kans kreeg Visser een grote kans op de gelijkmaker. De keeper verkleinde zijn doel echter goed en keerde het schot van de spits. Buitenpost herpakte zich met tien man, stroopte de mouwen op en maakte het de Raaltenaren lastig.

Loon naar werken
De tweede helft kwam langzaam op gang. Rohda bleef moeite houden met de tomeloze inzet van Buitenpost. Na ruim een uur voetballen gaf Noureddine Boutzamar een fraaie pass op Visser. Die laatste bedacht zich niet, haalde uit en zag de bal tegen de touwen gaan: 1-1. Loon naar werken voor de Blauwkes, maar het opportunistische spel werd een paar minuten later afgestraft. Een counter werd goed uitgespeeld en Max Koelen maakte de 1-2. Daarmee was de wedstrijd nog niet gespeeld, want Buitenpost ging wederom vol hartstocht op zoek naar de gelijkmaker, al kreeg Rohda nog een paar kansjes.

Twee grote kansen
De thuisploeg dacht aan een penalty toen Visser in een luchtduel omver werd gekegeld, maar de scheidsrechter, die een stempel op de wedstrijd drukte, floot niet. De supporters lieten zich horen en vijf minuten voor tijd kreeg Buitenpost nog twee grote kansen. Eerst was er een achterwaartse kopbal van invaller Jarno Westerhof die maar net naast ging. Vervolgens was er een vlammend schot van Visser die heel knap werd gepareerd door keeper Cas Marsman. In blessuretijd ging doelman Van der Meulen mee naar voren bij twee hoekschoppen, maar er viel geen doelpunt meer.

‘Trots op het knoeperharde werken’
Had er meer ingezeten voor Buitenpost? “Ja”, zei trainer Kevin Waalderbos. “We kregen kansen op de 2-2, het had zomaar gekund. Met tien man hebben we beter gespeeld dan daarvoor met elf man. Zij kwamen te snel op 0-1, maar daarna kregen we een grote kans via Kian en twee kopballen van Bas. Toen merkten we dat we met tien man in de 16 van de tegenstander konden komen. Het gaat er dan om dat je die momenten pakt. Dat deden we met de 1-1. Weer jammer dat de 1-2 zo snel valt. Toch vind ik dat we het hartstikke goed gedaan hebben. Mooi dat het publiek er achter ging staan, dat hebben de jongens ook verdiend. Ze hebben knoeperhard gewerkt, daar mogen ze trots op zijn.” Zaterdag speelt Buitenpost een uitwedstrijd tegen de nummer 2 Scherpenzeel.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Jort van der Meulen (80. Wim de Vries), Bernd Douma, Ron Janzen, Youri Sletering (88. Durk de Haan), David Kazimier (80. Rolf Dijk), Noureddine Boutzamar, Edwin Schaafsma, Bas Verbree (68. Willem de Boer), Sam Wormmeester (80. Jarno Westerhof), Kian Visser

Scoreverloop: 26. 0-1 Kevin van Poppel, 64. 1-1 Kian Visser, 68. 1-2 Max Koelen

Gele kaart: Noureddine Boutzamar (Buitenpost), Max Koelen (Rohda Raalte)
Rode kaart: 21. Ron Janzen (2x geel)