HoofdnieuwsRegionaalSport

Buitenpost naar de hoofdklasse

HARLINGEN – VV Buitenpost heeft zaterdag promotie naar de hoofdklasse afgedwongen. Door een 1-6 zege bij Zeerobben zijn de Blauwkes met nog drie speelronden te gaan kampioen geworden in de eerste klasse E. Daarmee schrijft de club historie. Buitenpost was al een paar keer dicht bij promotie door goede prestaties in de nacompetitie, maar dit seizoen was de kampioensploeg bijna niet te verslaan. Alleen bij rodelantaarndrager VEV’67 werd er verloren. Buitenpost heeft duidelijk het sterkste team en is daarmee de terechte kampioen.

Wakker geschud
Buitenpost moest winnen in Harlingen om het kampioenschap zeker te stellen. Nadat de blauwe rook was weggetrokken en de confettislierten van het veld waren verwijderd, begonnen de Blauwkes nerveus. De verdediging had het met name lastig met de spits en handenbindertje Higor da Silva. Na een klein half uur werd er achterin onder druk van Harlinger spitsen te kort teruggekopt op keeper Kevin van der Meulen waar Dylan Drent van kon profiteren.

Hij zette de thuisploeg op 1-0. Het was net of de Buitenposters daarvan wakker werden geschud. Binnen enkele minuten zette het team van René van der Weij de wedstrijd compleet naar de hand. Rob Dijkstra (terugleggen door Martijn van Roeden), Rudmer Loonstra (assist Rik Weening) en Rolf Dijk (opnieuw terugleggen door Van Roeden) scoorden op rij. Het Oostersportpark ontplofte, want het team en de ruim 400 meegereisde supporters beseften dat de titel met de 1-3 tussenstand zo goed als binnen was.

Weergaloos doelpunt
In de tweede helft had Buitenpost de wedstrijd onder controle. De gasten kregen meer ruimte en speelden vrij en frivool. Dijk liet zijn klasse zien met een weergaloos doelpunt. Hij krulde de bal schitterend in de goal. Daarna scoorde de blonde aanvaller een hattrick, een intikker op aangeven van invaller Joran Olijve.

Het slotwoord was aan invaller Joost Jesse Visser die de eindstand 1-6 op het scorebord zette. Daarna barstte het feest los, wat een vervolg kreeg in Buitenpost met een rondtour in een open bus en een kampioensfestijn op De Swadde.

Prestatie van het collectief
“Absoluut verdiend en écht een prestatie van het collectief”, sprak succestrainer René van der Weij naderhand. “Ik ben verschrikkelijk trots op die gasten. Al een heel jaar werken we samen naar een doel. We hebben na de eerste periode niks meer verloren en slechts één keer gelijk gespeeld! We zijn als team kampioen geworden!” Na de traditionele douche voor de trainer, zag Van der Weij, dat zijn telefoon zowat ontplofte. “Iedereen gunt het ons.”

Foto’s Kiepie.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button