Sport

Buitenpost onmachtig tegen Swif

BUITENPOST – VV Buitenpost kon zaterdag geen vuist maken tegen AVV Swift. De ploeg uit Amsterdam had de hele wedstrijd een veldoverwicht en was vooral technisch beter. Het gehavende Buitenpost verdedigde compact, waardoor de kansen voor Swift schaars waren. Het werd uiteindelijk 0-1 op De Swadde. De Blauwkes zakken hierdoor naar de elfde plaats en staan nog drie punten boven de nacompetitiestreep.

Buitenpost-trainer Willem Brouwer moest zaterdagochtend improviseren toen voorhoedespelers Rob Schokker en Aleksandar Randenkovic zich ziek afmelden. Hierdoor kreeg Joran Olijve een plek toebedeeld in de spits, zijn eerste basisplaats dit seizoen. Vanaf de aftrap, eerst mocht pupil van de week Ceedet Wobbes nog scoren, was het het krachtsverschil met Swift duidelijk, hoewel de Amsterdammers maar één punt hoger op de ranglijst stonden. Swift begon met een mogelijkheid die ruim naast ging. Aan de andere kant schoot Olijve ook naast. Na een kwartier ging een hoekschop van de gasten er bijna in. Keeper Kevin van der Meulen werd gepasseerd, maar op de doellijn werd de bal net op tijd weggewerkt. Swift, zichtbaar niet gewend aan het spelen op natuurgras, probeerde frivool aan te vallen, maar veel verder dan het strafschopgebied kwamen ze niet. Tegen het eind van de eerste helft drong Buitenpost meer aan, zonder echt gevaarlijk te worden.

Mooie aanval

Na de rust hetzelfde spelbeeld: Swift met overwicht en Buitenpost gedwongen tot verdedigen. Toch was het eerste kansje voor de thuisploeg. Een schot van Olijve werd geblokt. Direct erna was een een goede kans voor Swift, maar Van der Meulen redde uitstekend. Tien minuten later was de doelman kansloos na een mooie aanval van de Amsterdammers. Een strakke voorzet werd binnengewerkt door Fidel Yilmaz. Pas een kwartier voor tijd zette Buitenpost iets meer aan. Brouwer had daarvoor al aanvallend gewisseld. Meer dan een te slap afstandsschot van invaller Rolf Dijk leverde het niet op. Vijf minuten voor tijd kreeg Swift een vrije trap op een gevaarlijke plek. Van der Meulen had een uitstekende redding in huis om een tweede tegendoelpunt te voorkomen. De mee opgekomen Buitenpost keeper had zich in blessuretijd nog onsterfelijk kunnen maken door raak te koppen uit een corner van Willem de Boer, maar hij ging net onder de bal door. Zo bleef het 0-1.

Gehandicapt

“Kansloos tegen een heel goede ploeg. Hier viel niks op af te dingen. Qua voetbal kunnen we het al niet aan tegen Swift en nu waren ook nog eens redelijk gehandicapt. We misten gewoon te veel spelers en wat er op de bank zat was of net beter of half ziek”, zei coach Brouwer na de wedstrijd. “We moeten zoveel mogelijk mensen weer fit zien te krijgen deze week. Alleen als we superfit zijn kunnen we leveren wat we willen.” Komende zaterdag speelt Buitenpost uit tegen NSC Nijkerk. Twee dagen later, Paasmaandag, volgt een thuiswedstrijd tegen Flevo Boys.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries (73. Folkert van Dongera), Bernd Douma, Mark Huizinga (86. Mike Visser), Durk de Haan (73. Jorn Jongsma), Wessel van der Galiën, Max Huiskamp, Willem de Boer, David Kazimier, Mark van der Meer (63. Jorrit Terpstra), Joran Olijve (63. Rolf Dijk)

Scoreverloop: 54. Fidel Yilmaz 0-1

Gele kaart: Wessel van der Galiën, Bernd Douma (Buitenpost), Sean den Hoed, Fidel Yilmaz (Swift)