Buitenpost pakt in blessuretijd volle buit in Barneveld

BARNEVELD – Opnieuw winst voor VV Buitenpost. Tegen directe concurrent SDV Barneveld werd het zaterdag 1-2. In de eerste helft scoorde David Kazimier de 0-1. Buitenpost had de beste kansen in Barneveld totdat de gastheren een kwartier voor tijd uit het niets op gelijke hoogte kwamen. Invaller Joran Olijve zorgde toch voor feestvreugde bij de Blauwkes met zijn doelpunt in blessuretijd. De laatste minuten werden ontsierd door veel kaarten.

SDV Barneveld (SDVB) en Buitenpost zijn twee ploegen die moeilijk doelpunten maken. Vooraf was daarom de gedachte ‘wie scoort, die wint’. Buitenpost begon voor het eerst dit seizoen met aanvoerder Berend Schootstra binnen de lijnen. Hij was in de eerste minuut van de eerste oefenwedstrijd geblesseerd geraakt. Na een aftastende beginfase waarin de teams aan elkaar gewaagd waren, liet Rolf Dijk na bijna 20 minuten voor het eerst van zich spreken. Zijn doelpoging werd gepareerd door de doelman van SDVB. Buitenpost trok het initiatief naar zich toe en kwam even later verdiend op voorsprong. Linksback Youri Sletering gaf goed voor op David Kazimier die prima binnenkopte. SDVB kreeg één kans die niet werd benut. Net voor rust kon Sam Wormmeester de score verdubbelen, maar alleen voor de keeper wist die laatste redding te brengen.

Plotselinge gelijkmaker

In de tweede helft ging de strijd meer gelijk op. Na bijna twintig minuten lieten twee invallers zich direct gelden. Joran Olijve passte op Frits Veenema. Oog in oog met de doelman van SDVB verzuimde hij de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Tien minuten later lag de gelijkmaker er plotseling in. Zakaria El Biyar schoot van buiten de 16 hard over de grond precies in de hoek raak, waardoor Kevin van der Meulen kansloos was. Een forse tegenslag voor Buitenpost.

Tumult

De wedstrijd leek op 1-1 af te stevenen toen de laatste minuut aanbrak. Rik Weening werd op rechts weggestuurd. Waar veel mensen dachten dat de bal over de zijlijn was geweest, vlagde de assistent-grensrechter niet. Rik mocht daarom voorzetten op Joran Olijve die uitstekend raak schoot. Een ontlading bij Buitenpost, maar bij SDVB waren de rapen gaar. In het tumult dat ontstond deelde scheidsrechter Delsink de nodige kaarten uit. SDVB’er Finn Kluiver kreeg zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten en zijn coach werd met rood weggestuurd. Een paar minuten later, toen de wedstrijd was hervat, ontving ook Olijve een rode kaart. De assistent-scheidsrechter had natrappen geconstateerd, terwijl hij ongelukkig op de hak van de tegenstander terecht was gekomen.

Dik verdiend

“Dit zijn belangrijke punten. Gezien de kansenverhouding dik verdiend”, zei trainer Willem Brouwer tevreden. Hij had wel graag gezien dat zijn team het eerder had afgemaakt. “Jammer dat die 2-0 niet viel, want dan is het over. Barneveld had niet de power gehad om dan terug te komen.” Buitenpost staat nu met tien punten uit zeven wedstrijden op de negende plaats. Zaterdag is er een thuiswedstrijd tegen WV-HEDW uit Amsterdam.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries (80. Jorrit Terpstra), Bernd Douma, Mark Huizinga, Youri Sletering, David Kazimier, Berend Schootstra (58. Frits Veenema), Edwin Schaafsma, Rolf Dijk (58. Mark van der Meer), Sam Wormmeester (58. Joran Olijve), Bas Verbree (70. Rik Weening)

Scoreverloop: 28. David Kazimier 0-1, 76. Zakaria El Biyar 1-1, 90. Joran Olijve 1-2

Gele kaart: Zakaria El Biyar, Rico Kuijt (Barneveld), Berend Schootstra, Frits Veenema, Jorrit Terpstra (Buitenpost)

Rode kaart: 94. Finn Kluiver (2 x geel), 94. trainer Bart Schreuder (Barneveld), 97. Joran Olijve (Buitenpost)