Buitenpost een ronde verder in de districtsbeker na gelijkspel tegen VV Balk

BUITENPOST –  Na een gelijkspel tegen hoofdklasser Flevo Boys (1-) en winst tegen FC Wolvega (4-2) had Buitenpost aan een gelijkspel tegen VV Balk genoeg om een ronde verder te komen. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord en is VV Buitenpost inderdaad een ronde verder.

Afgelopen zaterdag had VV Buitenpost aan een gelijkspel voldoende om een ronde verder te komen en na 90 minuten was dit inderdaad een feit. VV Balk was vorig jaar en is dit seizoen tevens een competitie opponent en afgelopen seizoen waren de beide teams goed aan elkaar gewaagd.

Het eerste kwartier was het voor beide ploegen een beetje aftasten en kregen beide ploegen amper kansen.  Buitenpost kreeg daarna een beetje de overhand en legde een aantal goede combinaties op de mat en combineerde in deze fase iets makkelijker.

Toch was het tot de 31e minuut wachten op de eerste  100% kans maar was het wel meteen raak. Dirk Rinze Pilat onderschepte een pass van de tegenstander , gaf een uitstekende pass op linksbuiten Jorrit Schra en deze liet keeper Ale Geert de Vries (ex-keeper van o.a. ON Boso Sneek, SC Cambuur  en opgegroeid in Kollumerzwaag) kansloos met een droge schuiver. (1-0)

Daarna kreeg Buitenpost nog een aantal mogelijkheden terwijl Balk weinig terug deed en amper bij de goal van keeper Kobus kwam. Een goede mogelijkheid was er voor Jorrit Schra.  Na een dieptepass  op de grillige speler vlagde de grensrechter van Balk voor buitenspel welke echter niet werd gehonoreerd door de goed leidende (en ex-UEFA grensrechter) Inia. Echter Schra bleef gewoon staan met de bal in de veronderstelling dat de scheidsrechter had gefloten terwijl hij zo op keeper de Vries had kunnen doorlopen met ook nog een goede afspeelmogelijkheid op spits Joran Olijve.  Jammer want met een 2-0 voorsprong had Buitenpost iets geruster aan de thee kunnen gaan.

Snelle tegentreffer na rust

De 2e helft was amper begonnen toen VV Balk al weer op gelijke stand kwam. Een corner werd helemaal verkeerd weggekopt door Aaron Boekhout en belandde op de rand van het doelgebied en zonder enige tegenstand kon Ivar Klijnsma over keeper Albert Kobus inkoppen . (1-1)

Daarna werd het spel onrustig en lukte er amper een combinatie van Buitenpostzijde terwijl VV Balk het met de lange bal probeerde. Jorrit Terpstra kwam er in voor Dirk Rinze Pilat en even later moest Albert Kobus uitvallen met een lichte blessure en werd hij vervangen door reserve doelman Johan Laanstra.

Uit een gevaarlijke voorzet van Balk had keeper Laanstra even de bal niet klem maar wist Aaron Boekhout  de bal via een Balkspeler tot doelschop te verwerken. Alle hens aan dek dus en trainer Patrick Zwart probeerde met nog een wissel de bakens te verzetten door Jorrit Schra te wisselen  voor de iets meer verdedigend ingestelde Danny Boersma . Buitenpost ging nu iets meer op de counter spelen en kreeg daardoor 2 kansen via Jorrit Terpstra. De eerste keer schoot hij iets te gehaast waarbij doorlopen richting keeper  de Vries een beter optie was geweest en de 2e maal werd de bal net geblokt door de uitlopende Balkkeeper.

Beide ploegen kregen nog een mogelijk om te scoren. Balk speler Karst Geertsma probeerde het met een hard schot maar dit werd uitstekend gepareerd door keeper Johan Laansta. In de 90e minuut haalde spits Joran Olijve nog een keer uit maar keeper Ale Geert de Vries stond op de juiste plaats. De wedstrijd leverde dan ook geen winnaar op en met dit gelijke spel verzekerde VV Buitenpost zich  op de volgende bekerronde.

Komende zaterdag start de competitie voor VV Buitenpost met een thuiswedstrijd tegen nieuwkomer BCV.  De wedstrijd begint om 14:40 op Sportpark De Swadde te Buitenpost met na afloop muziek.