Sport

Buitenpost speelt in kansenfestijn gelijk tegen Olde Veste

BUITENPOST – Buitenpost speelde zaterdag tegen d’ Olde Veste de wedstrijd van de gemiste kansen. Daar waar 7-7 een terechte eindstand zou zijn geweest, bleef het bij 0-0. In een open wedstrijd kwamen beide ploegen wonderwel niet tot scoren. Zo eindige de wedstrijd net als eerder dit seizoen doelpuntloos gelijk. De elftallen kwamen het veld op tussen een haag van jeugdspelers die met vlaggen voor een mooie sfeer zorgden. Zowel Buitenpost als de gasten uit Steenwijk startten het duel aanvallend. Beide teams gingen voor de drie punten in de strijd om de derde periodetitel. De eerste grote kans was voor de Steenwijkers. De bal belandde direct achter keeper Robert van der Laan, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Buitenpost reageerde met een afstandschot van Halbe Mossel, dat overzeilde. Mossel stuurde even later Joop Pijnacker diep, die in het strafschopgebied een verdediger uitkapte en hard en geplaatst op doel schoot. Keeper Tom Holleboom kon de bal net wegboksen.

Paal

Wat volgde was een overvloed aan kansen over en weer. Simon Schreiber gaf tot driemaal toe een uitstekende voorzet. Maar zowel Pijnacker, Rob Dijkstra als Mossel mistten jammerlijk.  Olde Veste was halverwege de eerste helft opnieuw dichtbij de openingstreffer, maar spits Wilco van Luik mikte op de paal. De rebound werd geblokt door Marco van Leijen. Een Steenwijker verdediger herhaalde dit kunstje aan de andere kant en hield zo Pijnacker van scoren af, waarna Marijn van Roeden naast kopte.

 

Op de goede plek

De tweede helft begon met Danny Boersma voor de geblesseerde Mossel. De krachten leken bij de twee ploegen wat te zijn weggeëbd. Na een uur spelen bloeide het spel weer op en ging het kansenfestijn verder met twee teams op jacht naar de overwinning. Olde Veste sneed een paar keer heel gemakkelijk door de verdediging, maar Van der Laan keepte een uitstekende partij en stond steeds op de goede plek. Zo leek Clint Kruisweg gemakkelijk binnen te kunnen tikken, maar schoot recht op de Buitenpost-doelman.

100% kans

Twintig minuten voor tijd waren Pijnacker en invaller Joran Olijve dichtbij een treffer voor de Blauwkes, maar ze liepen elkaar in de weg. De bal belandde uiteindelijk voor de voeten van Dijkstra, zijn uithaal ging over het doel. De volgende 100% kans voor Steenwijker Sander Nijstad. Opnieuw kwam Van der Laan als winnaar uit de een-op-eenduel. In de tegenaanval kwam Van Roeden vrij voor de goal, maar zijn schot ging net naast de verkeerde kant van de paal. Scheidsrechter Volders slingerde Martijn Strijker van Olde Veste op de bon voor een grove overtreding op invaller Jorrit Terpstra. Ook Joran Olijve, die bij een sliding net verkeerd uitkwam en zijn tegenstander op de hak raakte, kreeg geel waardoor hij voor de volgende wedstrijd tegen PKC geschorst is.

Spanning

Tien minuten voor tijd leek Olde Veste het duel te beslissen, maar opnieuw ging een grote kans verloren. De spanning nam ondertussen flink toe, want het was duidelijk dat de ploeg die zou scoren, de drie punten zou kunnen bijschrijven. Olijve had matchwinnaar kunnen zijn, maar de prima voorzet van Pijnacker werd verkeerd geraakt door de jonge spits. Een mooie actie van Terpstra en een dito schot werd onschadelijk gemaakt door de Steenwijker keeper, waarna Olijve net te laat kwam om de rebound binnen te schieten. Zo eindigde de wedstrijd, waaraan beide kanten zo’n 11 kansen werden geteld, in 0-0.

Terecht

“Over het geheel genomen denk ik dat een gelijkspel terecht is”, evalueerde Buitenpost-trainer René van der Weij. “Maar na twee gelijke spelen is het voor ons te weinig. We weten dat we volgende week tegen PKC moeten winnen om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de derde periode. We gaan net als iedere week dan weer vol voor de winst! Alle kansen die we creëren moeten een keer goed gaan vallen en resultaat op gaan leveren.”

 

Opstelling Buitenpost: Robert van der Laan, Sip Jaap Bos, Marco van Leijen, Ruben Boekhout, Wim de Vries, Rob Dijkstra, Halbe Mossel, (46. Danny Boersma), Jan Oppedijk (58. Jorrit Terpstra), Simon Schreiber (67. Joran Olijve), Joop Pijnacker en Martijn van Roeden.

Opstelling d’ Olde Veste ‘54: Tom Holleboom, Jordy Bijlsma, Danny Bijlsma, Erwin van Luik, Gideon Vellinga, Sjouke Oosterling (Martijn Strijker), Patrick de Vente, Clint Kruisweg, Mark van der Veen, Sander Nijstad  en Wilco van Luik (Gerald Kloeten).

Doelpunten: –

Gele kaart: Olijve (Buitenpost), Strijker (Olde Veste)

 

foto’s Kiepie.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button