Buitenpost verliest met ruime cijfers in Amsterdam

AMSTERDAM – VV Buitenpost heeft geen vervolg kunnen geven aan de uitstekende midweekse wedstrijd in de KNVB Beker. In Amsterdam won AVV Swift met maar liefst 6-0. In de eerste helft scoorde de thuisploeg twee keer. Na de thee lukte het de Blauwkes niet een aansluitingstreffer te maken. Na de 3-0 was het over en uit voor Buitenpost en kon Swift in de laatste minuten gemakkelijk uitlopen en ruime cijfers op het scorebord zetten.

Buitenpost begon nog redelijk goed in het kletsnatte Amsterdam. Maar al snel was te zien dat Swift over veel kwaliteit beschikt. “Swift is gewoon een van de topploegen in de hoofdklasse. Deze ploeg gaat meedoen om de titel”, aldus Buitenpost-trainer Jasper Bouma. Doordat er niet goed werd gedekt bij een hoekschop, kwamen de Amsterdammers via een kopbal eenvoudig op voorsprong. De tweede goal viel nadat er een breedtepass werd onderschept. Buitenpost deed z’n best, maar kon geen vuist maken. “We deden het wel goed aan de bal, maar het lukte niet om kansen creëren. En na de 2-0 weet je eigenlijk wel dat je tegen zo’n team een kansloze middag speelt.”

In de tweede helft ging Buitenpost toch moedig op zoek naar de aansluitingstreffer. Het lukte de Blauwkes maar niet om voldoende druk te zetten en kregen al snel de deksel op de neus. Na opnieuw knullig verdedigen viel de 3-0 binnen. Opeens voelden de spelers de zware 120 minuten van het verloren bekerduel in de benen. “De energie was er volledig uit. Je mag het niet weggeven, maar dat gebeurt toch. In een paar minuten tijd gaan er nog drie doelpunten in door verdedigende fouten”, verzuchtte Bouma. Zo eindigde de wedstrijd tegen een goed voetballend Swift in een teleurstellende 6-0. Zaterdag speelt Buitenpost een thuiswedstrijd tegen Putten. Het duel zal weer live worden uitgezonden op YouTube.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Halbe Elsenga (55. Wim de Vries), Danny Boersma, Robin Huisman de Jong, Mark Huizinga, Jorrit Terpstra, Erolind Derguti (70. Folkert van Dongera), Willem de Boer, Rolf Dijk, Joran Olijve (55. Mark van der Meer), Rik Weening

Scoreverloop: 16. Daan Surorius 1-0, 27. Fidel Yilmaz 2-0, 54. Yilmaz 3-0, 85. Yilmaz 4-0, 87. Jelle Spanninga 5-0, 89. Danny Boersma (e.d.) 6-0

Gele kaart: Joran Olijve (Buitenpost)