RegionaalSport

Buitenpost viert eerste thuisoverwinning; te sterk voor Heino

BUITENPOST – VV Buitenpost pakt de punten dit seizoen vooral in uitduels. Zaterdag was daar eindelijk de eerste thuiszege. Buitenpost was te sterk voor VV Heino en won met 2-0. Bas Verbree en Youri Sletering waren trefzeker. Door de winst staat de ploeg van Kevin Waalderbos nu nog steviger in de middenmoot.

Buitenpost kreeg al in de vierde minuut een goal in de schoot geworpen. Uit een corner van Willem de Boer liet de jonge keeper Ivan Kaniuchka de bal los, waarna Bas Verbree eenvoudig binnen kon werken. Door deze vroege tegentreffer kon Heino niet achterover leunen en ontspon er een open wedstrijd tussen de nummers 8 en 14 op de ranglijst. Een paar minuten later was het bijna gelijk, maar doelman Kevin van der Meulen plukte de bal geweldig uit de kruising. Daarna kreeg Buitenpost meer grip op de wedstrijd doordat de spelers duidelijk feller de duels aangingen. Na een kwartier was er een prachtige aanval via Bas Verbree en Youri Sletering die de bal bij David Albert Villalta bracht. Laatstgenoemde scoorde maar stond buitenspel. Heino kreeg een mogelijkheid, maar de bal kwam in het zijnet. Tegen het eind van de eerste helft was er een grote kans voor Kian Visser om de score te verdubbelen. De talentvolle, 17-jarige Oekraïense keeper, die zich goed had hersteld van zijn fout, had een uitstekende redding in huis. Ook redde hij op de rebound, een omhaal van Albert Villalta.

Luid gevierd

Vroeg in de tweede helft maakte Sletering de 2-0. Visser nam de doelman van Heino onder vuur, waarna de bal uiteindelijk voor de voeten van de linksback kwam die via een been van een tegenstander raak schoot. Buitenpost kreeg nog een paar mogelijkheden om de score uit te bouwen. Zo was Visser een kwartier voor tijd dicht bij een doelpunt met een kiezelhard schot dat werd geblokt. Snel daarna maakte Kaniuchka een doelpoging van Edwin Schaafsma onschadelijk. In de slotfase gebeurde er nog van alles. Eerst redde Van der Meulen op een afstandsschot. Vervolgens kopte een speler van de Sallandse ploeg uit de toegekende hoekschop op de lat. Vijf minuten voor tijd een mooi moment voor middenvelder David Kazimier. Na een lange blessure kwam hij voor het eerst weer binnen de lijnen bij Buitenpost 1. Daarna was het woord aan invaller Rolf Dijk. Hij gaf voor op Rik Weening, die ook was ingevallen. De spits kreeg de bal net niet goed mee waardoor de kans verloren ging. Daarop draaide Dijk de bal uit een corner in één keer in het doel. Een deel van het Buitenpost-publiek juichte. De keeper sloeg de bal nog wel weg, maar die was al over de lijn geweest. Zowel de scheidsrechter als zijn assistent lieten echter doorspelen. In de slotminuut hield Van der Meulen met een uiterste krachtsinspanning zijn doel schoon. Die redding werd luid gevierd door de verdediging.

Zelfvertrouwen

“Vooral de eerste helft hebben we veel energie gespeeld gekoppeld aan goed voetbal. Volgens mij heeft de tegenstander wel vier keer de formatie aangepast om grip op ons te krijgen. Alleen jammer dat we niet meer doelpunten maken”, zei trainer Kevin Waalderbos. Hij erkende dat de tweede helft rommelig was. “Wat wij doen met veel druk zetten kost ook best veel energie. We werden wat onrustig aan de bal, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat we in de problemen zouden komen.” Al met al was Waalderbos zeer tevreden. “Ik vind het gewoon leuk om naar mijn team te kijken. Er zit een super mooie beleving in de groep. Het zelfvertrouwen wordt steeds groter, dat is hartstikke fijn.”

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Bernd Douma, Ron Janzen, Youri Sletering, Willem de Boer (77. Rolf Dijk), Edwin Schaafsma, Bas Verbree (85. David Kazimier), David Albert Villalta (77. Rik Weening), Sam Wormmeester (65. Jarno Westerhof), Kian Visser

Scoreverloop: 4. 1-0 Bas Verbree, 52. 2-0 Youri Sletering

Gele kaart: Kian Visser, Sam Wormmeester, David Albert Villalta (Buitenpost) Tim Leferink (Heino)

Pupil van de week: Jelte Raap (JO11-3)