RegionaalSport

Buitenpost wint moeizaam van Noordscheschut

BUITENPOST – In een zeer matige wedstrijd heeft VV Buitenpost zaterdag weten te winnen van VV Noordscheschut. Op sportpark De Swadde werd het tegen de hekkensluiter in Hoofdklasse B 2-0. Doelpunten kwamen van Berend Schootstra en Max Huiskamp. “Het ging niet om de schoonheidsprijs, maar om de punten. En die hebben we gepakt”, aldus de winnende trainer Willem Brouwer.

Buitenpost-coach Brouwer had al aangekondigd dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen het stugge Noordscheschut. “Er zat veel druk op de wedstrijd, dat zag je wel. Voor hun een laatste kans op aan te sluiten en wij wilden winnen na drie nederlagen.” Toch starten de Blauwkes goed, met aanvoerder Berend Schootstra terug van een blessure en zonder de niet fitte Mark van der Meer en Danny Boersma die ‘s ochtends afhaakte. Hierdoor verscheen Durk de Haan, die op de bank zou beginnen, wel in de basis. Hij werd prompt een van de uitblinkers. De eerste kans was er al snel voor Rolf Dijk, maar de Drentse keeper keerde zijn inzet. Vervolgens kreeg Buitenpost maar liefst zeven corners op rij. Zes daarvan werden door de defensie van Noordscheschut over de achterlijn gewerkt en ook de zevende leverde geen treffer op.

Vechtwedstrijd
Keeper Roy Boertien van Noordscheschut had nog twee opmerkelijke acties. Zo pakte hij een terugspeelbal op en maakte hij hands. De vrije trappen leverden niks op. Daarna daalde het peil naar een bedenkelijk niveau: veel hoge ballen en veel balverlies. Brouwer: “We waren te ongeduldig, we wilden snel een doelpunt maken en daardoor werd het te slordig. Je komt in een vechtwedstrijd en dan weet je dat het moeilijk wordt.” De tegenstander kreeg echter twee goede kansen. De eerste was een schot dat uitstekend door doelman Kevin van der Meulen werd gekeerd. De tweede ging een metertje naast. Dijk probeerde het ook nog eens, maar hij stuitte wederom op de doelman.

Halve omhaal
In de tweede helft kreeg Noordscheschut nog een grote kans op een goal, maar begon Buitenpost beter te voetballen. Jorn Jongsma had een paar mooie passeeracties, was dreigend en ook Dijk kwam beter in het spel. Schootstra produceerde een afstandschot dat de keeper tot corner tikte. Daaruit was Jongsma bijna trefzeker. Na bijna een uur voetballen kreeg Buitenpost een hoekschop die door Willem de Boer werd genomen. De bal werd weggekopt, weer ingebracht en belandde in de lucht bij Berend Schootstra. Hij schoot met een halve omhaal via een verdediger op de doellijn raak. De openingstreffer zorgde voor een grote ontlading bij het team. Het verzet van de Drenten was daarna ook gebroken. Halverwege de tweede helft verdubbelde Max Huiskamp de score. Er was een goede voorzet van Durk de Haan op Rolf Dijk. Hij had raak moeten schieten, maar vond de keeper op zijn pad. De rebound was een prooi voor Huiskamp.

Heel lekker
“2-0 winnen tegen een concurrent, daar kun je tevreden mee zijn. We wisten dat we in de komende vijf, zes wedstrijden punten moeten pakken om ons veilig te spelen. Als het dan direct in de eerste wedstrijd lukt, is dat wel heel lekker”, aldus Brouwer. Zaterdag treft Buitenpost opnieuw een ploeg die minder punten heeft. Dan is de uitwedstrijd tegen De Dijk in Amsterdam.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Durk de Haan, Wessel van der Galiën, Mark Huizinga, David Kazimier, Max Huiskamp, Berend Schootstra (62. Wim de Vries), Willem de Boer (89. Bernd Douma), Jorn Jongsma (76. Mike Visser), Rob Schokker, Rolf Dijk (76. Joran Olijve)

Scoreverloop: 59. Berend Schootstra 1-0, 73. Max Huiskamp 2-0

Gele kaart: Jorn Jongsma (Buitenpost), Kevin van Dalen, Danny Bouwman (Noordscheschut)
Rode kaart: Martin Morsink (Noordscheschut, leider)

Dit kan u ook interesseren

Back to top button