112HoofdnieuwsRegionaal

Buitenposter in korte tijd twee keer aangehouden voor rijden onder invloed van drugs

IE – Langs de Uniastrjitte in Ie werd dinsdagmiddag een 29-jarige inwoner van Buitenpost aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed van drugs en drugsbezit. De Buitenposter reed met een verlopen APK en scoorde tijdens de staandehouding positief op een speekseltest. Omdat hij niet voldeed aan de vordering tot uitlevering van aanwezige drugs, werd ook voor dat feit proces-verbaal opgemaakt.

Een flesje GHB werd in beslag genomen. Op het bureau in Dokkum werd bloed afgenomen voor verder onderzoek naar het rijden onder invloed. Afgelopen vrijdag was de man op de Stationsstraat in Buitenpost ook al aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs.

Gelijktijdig werd in Dokkum bloed afgenomen van een 19-jarige inwoner van de gemeente Noardeast-Fryslân. De jonge automobilist werd op de Ridwei bij Eanjum gecontroleerd op drugsgebruik en scoorde positief op het gebruik van hard- en softdrugs. Van een passagier uit de auto werd een gebruikershoeveelheid 3MMC in beslag genomen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button