Sport

Buitenposters Aaron Boekhout en Durk de Haan geslaagd voor UEFA C Youth

BUITENPOST – De jeugdtrainers Aaron Boekhout en Durk de Haan van VV Buitenpost zijn afgelopen voetbalseizoen geslaagd voor hun opleiding UEFA C Youth. De twee haalden hun eerste trainersdiploma. De vereniging is hier trots op. “Dit is een goede ontwikkeling voor de club en we willen ze van harte feliciteren”, zegt jeugdvoorzitter René Rispens. De opleiding is gevolgd bij de KNVB.

Eerste selectiespeler Durk de Haan liep stage bij JO19-1 getraind door Sander Broekema en werd begeleid Jeroen de Jong. Zelf is Durk de Haan trainer/coach van JO15-1. Bij zijn praktijkexamen op vertrouwde voetbalbodem liet hij een uitstekende indruk achter. Aaron kreeg de mogelijkheid om ‘vlieguren’ te maken bij JO17-1 van jeugdtrainer Halbe Elsenga. De begeleiding was in handen van hoofd jeugdopleiding Wietse van der Veen. Aaron Boekhout was verder het afgelopen seizoen trainer van JO14-1. 

Ruimte voor stage
Onder toeziend oog van de KNVB-docent Koos van der Galiën wisten beiden de opleiding UEFA C Youth met positief gevolg af te ronden. Binnen de jeugdopleiding van VV Buitenpost is er veel aandacht om beginnende jeugdtrainers de mogelijkheid te bieden om een voetbalcursus of opleiding te volgen. “Ook het komende voetbalseizoen zijn er enkele  jeugdtrainers die de opleiding via de KNVB gaan volgen. Wij hebben nog ruimte om enkele beginnende jeugdtrainers uit de regio een stageplek aan te bieden”, zegt Van der Veen.

Op de foto de beide gediplomeerde jeugdtrainers Durk de Haan en Aaron Boekhout geflankeerd door  jeugdvoorzitter René Rispens (links) en hoofd jeugdopleiding Wietse van der Veen (rechts).

Dit kan u ook interesseren

Back to top button