HoofdnieuwsRegionaal

Burgemeester Bilker en wethouder Boerema plaatsen kroningsdeksel in straatbeeld

KOLLUM – Maandagmorgen om half tien plaatste burgemeester Bearn Bilker samen met wethouder Jelle Boerema een kroningsdekstel in het straatbeeld van Kollum. Plaats van handeling was ter hoogte van het voormalig gemeentehuis en de Maartenskerk op de kruising Voorstraat / Kerkstraat te Kollum. Dit kroningsdeksel is speciaal ontwikkeld ter gelegenheid van de troonswisseling op 30 april 2013.

 Kroningsdeksel

Het kroningsdeksel is voorzien van een stijlvol gouden kroontje en de afbeelding van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Het idee voor het kroningsdeksel is ontstaan uit de activiteiten van Koning Willem-Alexander op het gebied van watermanagement.

Het kroningsdeksel wordt in een beperkte oplage geproduceerd ter herinnering aan deze speciale gebeurtenis. Alle gemeenten in Nederland hebben van een bedrijf uit Mijdrecht kosteloos een exemplaar ter beschikking gekregen. Het bedrijf ziet graag dat dit deksel in elke gemeente een speciale plek krijgt als aandenken aan de troonswisseling. Kollumerland c.a. geeft hier gehoor aan.

KiKa

De deksels zijn ook te koop. Van elke kroningsdeksel dat verkocht wordt, doneert het Mijdrechtse bedrijf vijf euro aan KiKa. Het geld gaat naar het grootste kinderkankercentrum in Europa dat wordt gebouwd, het ‘Prinses Máxima Centrum’ in Utrecht.

 

Foto’s Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button