HoofdnieuwsRegionaal

Burgemeester Bilker opent bibliotheek in dorpshuis Oudwoude

OUDWOUDE –  Onder grote belangstelling opende burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland c.a. zaterdagmiddag de bibliotheek in het dorpshuis te Oudwoude. Een mooi initiatief vanuit het dorp Oudwoude. Het gemeentebestuur hecht waarde aan eigen ‘mienskipsideeën’. Na het doorknippen van het lintje, mag het publiek een kijkje nemen in de bibliotheek. De gemeente staat achter de initiatieven en ideeën, die vanuit de burgers zelf komen. Namens het gemeentebestuur benadrukt burgemeester Bilker dit door op 1 maart de openingshandeling te verrichten.

Totstandkoming bibliotheek

Ongeveer een halfjaar geleden kwam mevrouw G. Sangers op het idee om in het dorpshuis van Oudwoude een bibliotheek op te gaan richten. Dit met als reden om een gezellige ontmoetingsplek te creëren. Al snel had ze een aantal mensen om zich heen, die zich hier wel voor wilden inzetten. De eerstvolgende taken waren, het verzamelen van boeken en een plan om de eerste kosten te kunnen betalen. Zo is er een oproep in het dorp gedaan om aan boeken te komen en met eigengemaakte presentjes is er een sutelaksje (ventactie) gehouden. Via deze actie zijn er duizenden boeken binnen gekomen. Velen uit eigen dorp en omringende dorpen, maar ook uit het buitenland, zoals uit Zweden. Er komen nog steeds meer boeken bij. Alle boeken zijn voorzien van een nummer en een barcode. In het boek komt een stempelkaart voor de uitleendatum en alles wordt in de computer vastgelegd.

Voorlopig kunnen alleen inwoners van Oudwoude lid worden van de bibliotheek. Afhankelijk van het succes, zal dit in de toekomst uitgebreid worden.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button