EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Burgemeester Bilker opent expositie ‘Kijken met andere ogen’ in gemeentehuis

KOLLUM -Vrijdagmiddag opende burgemeester Bearn Bilker de expositie ‘Kijken met andere ogen’ van twaalf cursisten van beeldend kunstenares Aafke Holman, in het gemeentehuis in Kollum. Het resultaat van deze kunstzinnige inspanningen is te bezichtigen vanaf 5 oktober tot en met 12 december 2012 in het gemeentehuis in Kollum. De groep cursisten toonden met trots hun werk in de hal van het gemeentehuis Kollum. Er werd voor de derde keer werk getoond van de groep, waarvan de meeste leden al jaren lessen volgen bij Aafke Holman, beeldend kunstenaar en docent beeldende vorming. Er wordt veel waarde gehecht aan vrije expressie, wat betreft compositie, kleurgebruik en de keuze van het onderwerp. Afhankelijk van persoonlijke ontwikkeling en smaak van de cursisten wordt zowel figuratief als abstract gewerkt. Originaliteit staat voorop, techniek en materiaalgebruik kunnen geleerd worden.

Kijken met andere ogen

Mevrouw Holman heeft een eigen stijl van lesgeven, zoals de getoonde variatie in techniek, kleurgebruik en in de keuze van uiteenlopende onderwerpen. Na elke schildersessie beoordeelt mevrouw Holman samen met  de cursisten de gecreëerde werkstukken en worden eventueel -altijd opbouwende- suggesties ter verbetering aangedragen.De naam van de expositie: ‘Kijken met andere ogen’ houdt enerzijds verband met dit kritisch bekijken van elkaars werk, anderzijds met  een andere kijk op de werkelijkheid die kan leiden tot het creëren van een origineel teken- of schilderstuk.

Openingstijden:

De expositie is tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bewonderen. De openingstijden zijn op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en woensdags ook van 16.00 tot 19.30 uur. Hoewel het gemeentehuis ’s middags gesloten is, kan de expositie op maandag tot en met donderdag van 13.00 tot 16.00 uur toch bezocht worden.

 

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button