HoofdnieuwsRegionaal

Burgemeester Gerbrandy: een zwarte dag in onze gemeenschap

BUITENPOST – Woensdagavond was er in het gemeentehuis van Buitenpost een persconferentie over het dramatische ongeval in Twijzel. Om 19:15 uur kwam burgemeester Gerbrandy de raadzaal binnen waar hij sprak over een zwarte dag in de gemeente. Tijdens het schoolkorfbaltoernooi  stortte een dugout in waarbij kinderen onder het puin terecht kwamen, vijf kinderen zijn hierbij gewond geraakt waarvan twee kinderen zeer ernstig, één van die ernstige gewonde is overleden. De gewonde kinderen zijn naar ziekenhuizen in Groningen, Leeuwarden en Dokkum gebracht. De kinderen zaten allemaal in groep 6 van basisschool De Bernebrege in Surhuisterveen.

Tijdens de perconferentie liet burgemeester Gerbrandy weten dat zijn medeleven uit gaat naar de getroffen families. De burgemeester heeft vanmiddag zelf polshoogte genomen op de plek van de ramp.

Scholen uit Kollumerland, Tytsjerksteradiel, Dongeradeel en Achtkarspelen deden mee aan het korfbaltoernooi. In deze gemeenten worden informatiebijeenkomsten georganiseerd.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button