HoofdnieuwsRegionaalSport

Burgemeester Gerbrandy geeft startschot Biddle Survivalrun

KOOTSTERTILLE – De organisatie van de Biddle Survivalrun laat weten dat er speciaal voor de regionale recreanten deelnemers, van de Biddle Survivalrun, extra trainingsdagen ingelast zijn.

En wel op: maandag 18, donderdag 21, maandag 25 en donderdag 28 Februari op het trainingsterrein aan de Oastkern 51, te Kootstertille. Aanvang 19:00 uur tot +/- 20:15 uur. Tevens maakt de organisatie bekend dat de nieuwe burgemeester van Achtkarspelen, Gerben Gerbrandy, het startschot gaat lossen bij de Biddle Survivalrun op 10 maart.

In een reactie laat hij weten..

“De Biddle Survivalrun is een topsportevenement met een enorme uitstraling. Professionals en amateurs komen van ver buiten Fryslân naar Kootstertille en binden de strijd aan met de elementen en met zichzelf.

De Biddle Survivalrun beleeft dit jaar de twaalfde editie. Voor het eerst organiseert Stichting Survival Kootstertille deze keer het Open Nederlands Kampioenschap Top Survival Circuit. De taaiste survivalatleten strijden voor de titel op een gloednieuw parcours met een lengte van 17 kilometer.

Survival is een van de zwaarste vormen van duursport. Zowel mentaal als fysiek. Maar survival is ook een toegankelijke sport, die geschikt is voor professionals en recreanten, jong en oud. Je moet beschikken over de juiste kleding, een goede conditie en een flinke hoeveelheid doorzettingsvermogen. Wie het aandurft wacht een zware uitdaging. Wie volhoudt, wordt beloond met de mooiste prijs: de overwinning op jezelf. En bij een overwinning op jezelf, zijn er geen verliezers”!

De Burgemeester heeft zich, getuige bovenstaande, al goed ingelezen en voorbereid. En kijkt dan ook vol verwachting uit naar 10 maart.

Bij de foto: De bouw van het parcours is inmiddels al weer op volle gang gekomen. Honderden manuren werk moet op 10 maart resulteren in een prachtig parcours, waar ruim 1000 deelnemers snel en veilig over heen moeten.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button