Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Burgemeester opent jeu de boulesbanen Oudwoude

KOLLUM Op maandag 9 juli 2012, ’s avonds om half acht opent burgemeester Bearn Bilker de nieuwe jeu de boulesbanen bij Multifunctioneel centrum ‘Hústerwâld’ in Oudwoude. De banen zijn door een aantal inwoners van het dorp aangelegd.

 

De aanleg van de banen is mogelijk geworden door een bijdrage uit het ‘Nationaal Ouderen Fonds’. Eerder zijn daar al de aanschaf van een biljart en een koersbalmat van gefinancierd.

Het realiseren van de banen is ook mogelijk geworden omdat bewoners zelf de handen uit de mouwen hebben gestoken. Zo is de bouw van het multifunctioneel centrum ook voor een groot deel door zelfwerkzaamheid van de dorpsbewoners tot stand gekomen.

 

De banen die de burgemeester opent zijn officiële wedstrijdbanen. Zodoende kan er een competitie met andere dorpen worden aangegaan.

Er is inmiddels al een flinke groep liefhebbers wekelijks aan het trainen. Het is echter vooral om de gezelligheid te doen. ‘Hústerwâld’ heeft daarin een belangrijke functie: als ontmoetingspunt in het dorp, voor zowel jong als oud.

Naast de groep jeu de boulesspelers is er een volleybalgroep opgericht die wekelijks speelt in de sportzaal bij het centrum. Zo ontstaan er vele contactmogelijkheden.

 

Iedereen is van harte uitgenodigd de opening van de banen bij te wonen. Vanaf 19.00 uur kunt u in ‘Hústerwâld’ terecht voor een kop koffie of thee. De officiële opening door burgemeester Bilker vindt om 19.30 uur plaats. Hij maakt ook de naam van de baan bekend. Daarna speelt de burgemeester een potje jeu de boules mee. Ook wordt een jeu de boulesclinic gehouden.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button