HoofdnieuwsRegionaal

Burgernet van start in Achtkarspelen

BUITENPOST – Maandag 14 januari start Burgernet in de gemeente Achtkarspelen. Gerben Gerbrandy, die deze dag geïnstalleerd wordt als nieuwe burgemeester van Achtkarspelen, brengt samen met zijn vrouw een bezoek aan alle dorpen in de gemeente. Hij belt bij willekeurige mensen in de dorpen aan om kennis te maken en om inwoners in de gemeente te vragen deel te nemen aan Burgernet.

Wat is Burgernet?

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven. De centralist van de politiemeldkamer start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Burgernetdeelnemers ontvangen direct een ingesproken bericht of een tekstbericht per SMS via de (mobiele) telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over het resultaat van de actie.

Burgernet werkt

Burgernet is sinds november 2008 succesvol actief in Fryslân. Ieder jaar worden honderden Burgernetacties gestart, waarbij tientallen verdachten werden opgepakt en veel vermiste kinderen of ouderen werden teruggevonden.

Aanmelden voor Burgernet

In week 2 ontvangen alle huishoudens en bedrijven in Achtkarspelen een brief met daarbij een informatie flyer en een antwoordkaart. Inwoners die willen deelnemen aan Burgernet kunnen zich aanmelden via www.burgernet.nl of de antwoordkaart invullen en opsturen naar Burgernet.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button