HoofdnieuwsRegionaal

Burum krijgt deel van skyline terug

BURUM – Met de komst van het achtkant woensdagmorgen begint een hele spannende, nieuwe fase in het herstel van molen Windlust in Burum. Na maanden van voorbereiding – van het verstevigen van de fundering tot het minutieus uitwerken van de bouwtekeningen, van het herstellen van het door vuur verwrongen ijzerwerk tot het in elkaar passen van oud en nieuw hout – is dan nu eindelijk de tijd aangebroken dat in Burum weer goed zichtbaar wordt dat molen Windlust weer helemaal hersteld gaat worden. De contouren van de molen waren al zichtbaar nadat de muur weer opgemetseld was. En dat was al mooi! Maar nu het achtkant in een pakket van genummerde balken van de dieplader getakeld wordt, begint de spanning in Burum toe te nemen.

In opdracht van aannemer Kolthof heeft Vaags Molenwerken het achtkant van Windlust gebouwd in de werkplaats in Aalten. Dit achtkant is nu als een bouwpakket naar Burum vervoerd en zal daar de komende dagen in een rap tempo weer in elkaar gezet worden. Begin volgende week kan het achtkant al rechtop gezet worden. Burum krijgt dan een deel van zijn skyline al weer terug!

Het bouwterrein is slechts te betreden met toestemming van de uitvoerder. Buiten de hekken is het verloop van de werkzaamheden goed te volgen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button