112HoofdnieuwsRegionaal

C2000 krijgt extra mast aan Swemmer in De Westereen

DE WESTEREEN – In september / oktober laat het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) in de gemeente Dantumadiel een nieuwe antennemast plaatsen voor het landelijk communicatienetwerk C2000. De extra antennemast komt op/aan de locatie: Swemmer ongenummerd te De Westereen / Zwaagwesteinde.

De extra antennemast is noodzakelijk voor goede onderlinge communicatie van hulpverleningsinstanties als politie, brandweer en ambulancediensten tijdens verkeersongelukken, branden of andere ernstige incidenten. Plaatsing van een extra antennemast is de enige oplossing voor een probleem binnen het huidige geografische bereik (dekking). De nieuw te bouwen antennemast draagt bij aan snelle en goede hulpverlening en zorgt voor veiligheid van hulpverleners en burgers in nood.

C2000 is eigendom van de Staat, de minister van Veiligheid en Justitie is hiervoor verantwoordelijk. Het landelijk netwerk bestaat uit meer dan 500 antennemasten en zorgt voor communicatie op de plek waar dringend hulp nodig is. Dat gebeurt al bij het ‘aanrijden’ naar incidenten, die via het noodnummer 112 zijn gemeld. Een goede werking van het communicatienetwerk is cruciaal, het redt levens bij ernstige incidenten! In 2010 heeft de minister van VenJ een C2000 verbeterplan gepresenteerd.

Een van de onderdelen van dit plan is het wegnemen van problemen omtrent de dekking. Er is gelegenheid om bouwtekeningen in te zien van 22-08-2012 tot 19-09-2012 in Gemeentehuis Dantumadiel aan de Hynsteblom 4 te Damwâld (openingstijden: ma – vrij 9:00 tot 12:00 uur en woensdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur). Alle beschikbare informatie vindt u tevens op www.c2000.nl

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button