HoofdnieuwsRegionaalSportVideo's

Cambuur geeft voorsprong uit handen (video)

KOLLUM – Onder prima weersomstandigheden speelden SC Cambuur en nieuwkomer in de eredivisie De Graafschap een oefenwedstrijd op sportpark Baensein in Kollum. Al voor de vijfde maal was v.v. Kollum gastheer van SC Cambuur.

Om 17:00 uur werd er begonnen aan de wedstrijd en Cambuur probeerde meteen de aanval te zoeken, maar Cambuur kreeg nog weinig uitgespeelde kansen. Na ongeveer een half uur spelen waren de kansen voor De Graafschap maar het bleef 0-0. In de 41ste minuut kwam Cambuur op 1-0 door  v.d. Streek, dit werd tevens ook de ruststand.

Na één minuut spelen, in de 2e helft, komt Cambuur  op 2-0 door Ogbeche en in dezelfde minuut maakt De Graafschap de aansluitingstreffer 2-1 door Quekel. De Graafschap wisselde tien spelers, behalve de keeper. Nu begon De Graafschap direct beter te spelen en kreeg een aantal corners maar deze leverden niks op. Ook was er nog een overtreding van keeper Nienhuis, net buiten het strafschop gebied, maar de scheidsrechter wuifde dit weg. Ook bij Cambuur zijn er enkele spelers gewisseld. De Graafschap komt op 2-2 door een blunder van de Cambuur keeper en een minuut later maakte De Graafschap de 2-3 met een prima doelpunt. Dit werd de eindstand.

Na het laatste fluitsignaal was het voor de jeugd het veld op rennen om handtekeningen van de spelers te scoren. Er zijn 1833 toeschouwers naar deze wedstrijd in Kollum gekomen.