HoofdnieuwsRegionaal

Campagne ‘Kollumers helpen elkaar’ gestart

KOLLUM – Inwoners van Kollum worden opgeroepen elkaar te helpen door bijvoorbeeld klusjes te doen of een dorpsgenoot gezelschap te houden. Hulpvraag en hulpaanbod komen samen op de (landelijke) website WeHelpen.nl. Om het digitale platform onder de aandacht te brengen is de gemeente Kollumerland c.a. de campagne ‘Kollumers helpen elkaar’ gestart. Bekende Kollumers steunen het initiatief.

Wethouder Paul Maasbommel gaf maandag het startschot voor de campagne door een rondje te fietsen met Loma Landolt van begeleid zelfstandig wonen in Kollum. Zij had samen met haar begeleider de vraag ‘ik ben op zoek naar een fietsmaatje’ op WeHelpen.nl gezet. Ook deelde de wethouder posters en flyers uit. Op dit promotiemateriaal staan twee bekende Kollumers afgebeeld die WeHelpen steunen. Oud-voorzitter van plaatselijk belang Jan Barkmeijer, die vrijwilliger is bij het hertenkamp en Joop Pijnacker, die jeugdvoetballers bij VV Kollum traint, vinden vrijwilligerswerk belangrijk. Ze hopen dat via WeHelpen.nl vraag en aanbod bij elkaar komen. De twee staan ook op een ansichtkaart die door vrijwilligers van korfbalvereniging Invicta huis aan huis in Kollum wordt verspreid.

Actief

Veel Kollumers helpen dorpsgenoten al met klusjes of het bieden van gezelschap. Maasbommel: “Ze zijn bijvoorbeeld actief binnen een vereniging, halen boodschappen, maaien gras of doen een spelletje. Aan de andere kant zijn er Kollumers die moeite hebben met de administratie, het ophangen van een schilderij of het lappen van de ramen. Zij vragen om hulp. Hulpvragen, maar ook hulpaanbod kunnen op WeHelpen.nl. worden gezet. Zo helpen Kollumers elkaar!”

Gemakkelijk en veilig

Volgens de wethouder is het gemakkelijk en veilig om een account op WeHelpen.nl aan te maken. Mensen die niet zo handig zijn met een computer krijgen daarbij hulp. Hiervoor kunnen ze bellen met het Steunpunt WeHelpen, 06-3903 3637. Plaatselijk belang, kerken, scholen, zorginstellingen en maatschappelijke instellingen in Kollum steunen WeHelpen.

 

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

  1. Ik zou graag ‘n praatje maken met eenzame mensen of ‘n spelletje met ze spelen.
    Wel in mijn omgeving zodat ik met de fiets kan.
    Ik ben zelf 69 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button