Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Campagne “Maak geld met energie” voor ondernemers van start

DOKKUM – Welke financiële voordelen kunnen ondernemers behalen door energiebesparing en door te investeren in duurzame energie? Op 27 mei a.s. geeft wethouder Van der Ploeg van Dongeradeel samen met ondernemer De Jong van De Jong Kantoormeubilair uit Dokkum het startsein voor de campagne ‘Maak geld met energie’. Met deze campagne proberen de Ondernemersfederatie Noord Oost Friesland (ONOF), de samenwerkende gemeenten in NO Fryslân en de provincie ondernemers bewust te maken van de voordelen van duurzaam ondernemen.

Financiële voordelen

De sterk stijgende kosten en schaarste van delfstoffen, verbeterde technieken van installaties en fiscale voordelen voor ondernemers zorgen ervoor dat investeren in duurzame energie loont. Met investeren in duurzame energie kunnen ondernemers niet alleen geld besparen, maar ook geld verdienen.

“Wij merken dat er nog onvoldoende bekendheid is bij ondernemers over de financiële voordelen van het investeren in duurzame maatregelen. Zo is het bijvoorbeeld vaak onbekend bij ondernemers dat een zonnepaneleninstallatie 30 jaar mee gaat, terwijl die al na 5 jaar terugverdiend kan zijn. In deze campagne geven we ondernemers informatie over alle financiële voordelen die er zijn op dit gebied. We schenken in de campagne amper aandacht aan subsidies, omdat subsidies niet eens nodig zijn om te verdienen aan energiebesparende maatregelen en duurzame energie” aldus bestuurslid Piet Stoelwinder van ONOF.

Ondernemersbijeenkomsten op 2 en 3 juli

De komende weken wordt via social media en de site www.maakgeldmetenergie.nl aandacht besteed aan geld verdienen met duurzame energie. Daarnaast zijn er op 2 en 3 juli a.s. ondernemersbijeenkomsten in resp. Surhuisterveen (locatie Dalstra Reizen) en Dokkum (locatie De Jong Kantoormeubilair). Deze bijeenkomsten staan in het teken van het thema ‘Maak geld met energie’. Ondernemers uit de gemeente Kampen, waar deze campagne vorig jaar succesvol liep, vertellen wat energiebesparende maatregelen hen heeft opgeleverd. Ondernemers kunnen zich via de site maakgeldmetenergie.nl aanmelden voor deze bijeenkomsten.

Duurzaamheidsvisie

ONOF is opdrachtgever van de campagne ‘Maak geld met energie’ die wordt uitgevoerd door Stichting Synnovem uit Dokkum. De samenwerkende gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a., Tytsjerksteradiel en de provincie Fryslân ondersteunen de campagne. Deze campagne is onderdeel van de duurzaamheidsvisie van de zes gemeenten en de provincie.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button