HoofdnieuwsRegionaal

CanvasCompany.nl wil duitse markt veroveren

KOLLUM – Het Friese bedrijf CanvasCompany.nl, oud-winnaar van de jonge ondernemersprijs, heeft geen last van de crisis. Nieuwe merken als FotoOpHout.nl en FotoOpGlas.nl zorgden in de eerste twee maanden van dit jaar voor een omzetstijging van 30% ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar. Met de introductie van www.Lieblingsfoto.de verwacht directeur Marcel Hamstra dat een totale omzetgroei van 50% in 2014 weliswaar ambitieus is, maar haalbaar.

Eerste Duitse bestellingen zijn een feit

De website Lieblingsfoto.de is nu drie weken live en de eerste bestellingen zijn binnen, aldus mede-eigenaar Sierk van Lingen. Op Lieblingsfoto.de kunnen de Duitse klanten terecht voor acht verschillende soorten wanddecoratie, variërend van foto op canvas, en foto op hout tot tuinposters en foto’s op aluminium. De gehele productie vindt plaats in Friesland. Vanzelfsprekend biedt Lieblingsfoto.de de Duitse consument dezelfde service als de Nederlandse consument, maar nu in de Duitse taal.

Veel kansen, maar ook een grote bottleneck

Halbe Boersma, een van de drie eigenaren sinds hij in 2012 twee derde van zijn bedrijf verkocht aan de heren Hamstra en Van Lingen, ziet veel kansen: “In Nederland hebben we laten zien dat we binnen de fotografie markt een partij zijn om serieus rekening mee te houden. Als wij onze kwaliteiten en ervaring inzetten in Duitsland, waarom zou het daar dan niet tot succes leiden?” In Duitsland wonen 80 miljoen mensen, dat is meer dan 5 keer zoveel als in Nederland. Als het CanvasCompany lukt om met Lieblingsfoto.de een klein marktaandeel te scoren, leidt dit tot grote omzetstijging.

Sierk van Lingen, die de personeelszaken voor zijn rekening neemt, ziet de grootste bottleneck in het verkrijgen van goede medewerkers, die de Duitse taal perfect spreken in woord en schrift. Als we de groei door gaan maken die we verwachten, dan hebben we op de klantenservice een paar duitssprekende mensen extra nodig. Het heeft veel voeten in aarde gehad om daar op dit moment een geschikte medewerker te vinden.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button