HoofdnieuwsRegionaal

CBS De Hoeksteen wint ontwerpwedstrijd educatieve meertalige app

DOKKUM – Het college van B&W van Dongeradeel wil scholen stimuleren om meer aandacht aan meertaligheid te besteden. Daarom heeft zij begin dit jaar een wedstrijd uitgeschreven voor basis- en middelbare scholen om een educatieve meertalige game app te ontwerpen. Het doel hiervan is om scholen te enthousiasmeren en bewust te maken van het belang van Frysk in het onderwijs.

Bijna alle basisscholen in de gemeente zijn deze uitdaging aangegaan en dit leverde 17 heel creatieve ideeën voor een app op. Uit alle inzendingen is een top 3 gekozen, bestaande uit leerlingen van CBS De Hoeksteen, CBS De Gearing en OBS De Nynke van Hichtumschool. Leerlingen uit deze top 3 hebben op woensdag 26 maart in de raadszaal van het gemeentehuis hun idee gepitcht aan de jury. Deze jury bestond uit wethouder Pytsje de Graaf, Ferenc Jacobs van het bedrijf Publy, Albert Sikkema en Kevin Drost van de GameAcademy en projectleider Loes van der Til.

Als winnaar kwam het idee van CBS De Hoeksteen uit de bus. Deze school heeft van de gemeente 5 ipads gekregen en een mooie stapel boeken, die in de klas weer goed gebruikt kunnen worden. Ook de inzet van de nummer 2 en 3 werd beloond met een stapel Nederlandse, Engelse en Fryske boeken. Het is de bedoeling dat het winnende idee daadwerkelijk wordt gerealiseerd door studenten van de GameAcademy van de NHL. De winnende school krijgt dan de kans om mee te bouwen aan de door hen bedachte app. Hiervoor biedt ‘Publy interactieve uitgevers’ technische workshops aan. In deze workshops krijgen de leerlingen een kijkje in de keuken van het app bouwen. De app zal voor de zomervakantie gelanceerd worden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button