Buiten regioRegionaal

CDA Achtkarspelen op werkbezoek in Drogeham

DROGEHAM – Afgelopen donderdag had de CDA fractie van Achtkarspelen een fractievergadering/werkbezoek op een bijzondere locatie. Regelmatig vergadert het CDA in 1 van de dorpen zodat inwoners niet naar het gemeentehuis hoeven te komen om zaken die spelen in de gemeente voor het voetlicht te brengen.

Dit keer werd vergaderd in voormalig Café De Ham, een beeldbepalend pand in het centrum van Drogeham. Sinds december 2016 is dit voormalige café in gebruik van de stichting De Bijzondere Onderneming dat een hier een lunchcafé heeft gevestigd. De combinatie van een dagbesteding voor mensen met een licht verstandelijke beperking en het uitbaten van een lunchcafé blijkt een gouden combinatie. Inmiddels maken veel inwoners uit het dorp hier dan ook graag gebruik van. De stichting heeft hier op een aantal locaties in het Noord-Nederland al ervaring mee. Aangezien de zorg van de landelijke overheid naar de gemeente is overgeheveld heeft men veelvuldig goed contact met de dorpenteams van de gemeente.

 

Men heeft het voormalig Café de Ham omgebouwd tot “een Eeterij” en een vijftal appartementen waarin cliënten van de stichting wonen. Bovendien start men binnenkort met het opknappen van de buitenzijde van het pand. Daarnaast worden op de voormalige DAB-locatie in het centrum van Drogeham straks appartementen gebouwd. De CDA-fractie kijkt zeer positief aan tegen de ontwikkelingen in dit dorp. Leegstaande locaties krijgen op deze manier een nieuwe bestemming die ook nog eens de leefbaarheid in het dorp lijken te versterken. Al met al mooie en toekomstgerichte ontwikkelingen in Drogeham.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button