HoofdnieuwsRegionaal

Tandemtocht CDA in Kollum

KOLLUM – In het kader van de komende 2e Kamerverkiezingen heeft het CDA een zeer geslaagde Tandemtocht gehouden in Kollum. Harry van der Molen, CDA kandidaat voor de 2e Kamer, was deze dag aanwezig.

In Meckamastate heeft het CDA gezelschap koffie gedronken en zich op de hoogte gesteld van de actuele situatie in de zorg. Bewoners zijn erg tevreden maar Martha Bijlstra, o.a. coördinator van de vrijwilligers en de activiteitenbegeleiding wijst de CDA politici erop dat er binnenkort geen geld meer is voor bewoners die geïndiceerd zijn voor lichtere hulp en begeleiding. Bezuinigingen worden opgevangen door het grote aantal vrijwilligers en door goede afspraken met bewoners en hun familie.

Na dit geslaagde bezoek is het gezelschap naar de jachthaven De Rijd gefietst. De heren Hiemstra en Fokkens hebben uitgelegd dat door de betere voorzieningen in de jachthaven het aantal passanten toeneemt evenals het gebruik van de nieuwe camperplaatsen. Toerisme is erg belangrijk voor deze regio en ook de middenstand van Kollum profiteert hiervan. Op de route door Kollum is het nieuwe winkelgebied bezocht. Het bestuur van de HIM, de heren de Bruin en Mout, benadrukken dat de nieuwe verbinding tussen de Voorstraat en de Andreaestraat een positieve invloed heeft. Deze nieuwe passage heeft er al voor gezorgd dat verschillende winkeliers op dit moment investeren in het opknappen van hun zaak zodat zij aantrekkelijk blijven voor hun klanten.

De HIM merkt ook dat steeds meer toeristen in Kollum komen en zij zien vooral een toename van boot toeristen. De fietstocht is verder gegaan naar het appartementengebouw in de Eskesstraat, onderdeel van het project “Hart van Kollum”. In het najaar vindt de oplevering plaats van 16 appartementen waarvan er inmiddels 13 zijn verkocht. Hierna is het gezelschap naar Buitenpost gegaan voor het middagprogramma in de gemeente Achtkarspelen.

 

 

Foto’s Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button