HoofdnieuwsRegionaal

CDA fractie Kollumerland c.a. brengt werkbezoek aan voetbalvereniging Kollum

KOLLUM – Op vrijdagavond 5 april j.l. bracht de CDA fractie van Kollumerland c.a. een werkbezoek aan de v.v.Kollum.
Voorzitter Bouke Thom Schat nam de fractieleden Attie Klaver-Pieters, Willem van der Veen, Cees Fransooijs, Geert Dijkstra, steunfractielid Rob Kruijt en wethouder Lieuwe Bijleveld van het CDA mee voor een rondleiding langs de velden en gebouwen.
Bernard Wouda vertelde over de geschiedenis van de v.v. Kollum en memoreerde aan de steeds weer eigen inzet van de vele vrijwilligers om te bouwen aan en onderhouden van de kantine en entourage rond en om de velden.
De bestaande kleedkamers zijn in een slechte toestand, ze zijn niet meer van deze tijd en er zijn te weinig. De v.v.Kollum groeit door meer jeugdleden en een flinke uitbreiding van meisjes en dames teams.  Daarom zijn er meer kleedkamers nodig. Daarnaast is ook gestart met een 35+ groep die in 7 tallen iedere vrijdagavond enthousiast een balletje trapt.
Voorts is er ook de noodzaak tot energiebesparing. Als de situatie blijft zoals die nu is dan zijn de energielasten op termijn niet meer te betalen.
De v.v. Kollum heeft een meerwaarde voor de gemeenschap. Heel veel mensen zijn betrokken bij de voetbalvereniging met ruim 500 leden waarvan 340 spelend. De v.v. Kollum is uniek wat betreft de mogelijkheid tot trainen. Iedere groep krijgt op weekbasis 2 keer de mogelijkheid tot trainen en daarnaast speelt men in het weekend een wedstrijd.
Daarom heeft men een plan ontwikkeld om de accommodatie te verbouwen zodat die de komende 25 jaar dienst kan doen. Anne Spijkstra gaf namens de bouwcommissie een uitgebreid verslag van de goed doordachte en professioneel opgezette plannen.
Voldoende capaciteit voor 400 spelende leden; Ruime kleedkamers, voldoende berg- en vergader ruimten; van label D naar A of misschien naar energie neutraal; duurzaam.

Er ligt een prachtig voorlopig ontwerp en ook financieel heeft men prima ideeën. Het verzoek van de vereniging is dat de gemeente in elk geval garant wil staan voor de helft van de financieel benodigde middelen, waar een lening van de bank voor wordt afgesloten. Via zelfwerkzaamheid en subsidies en sponsoren wil men de andere helft van de benodigde middelen binnen halen. De v.v.Kollum zal het maximale doen om met vereende krachten te realiseren waar men de komende 25 jaar mee vooruit kan.
De CDA fractie was diep onder de indruk en bekijkt waar men kan bijdragen aan de realisatie van dit project.

Geert Dijkstra, namens het CDA Kollumerland c.a.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button