HoofdnieuwsRegionaal

CDA Kollumerland organiseerde Spijkerbroekhangen bij stembureau

KOLLUMERZWAAG – Het campagneteam van CDA Kollumerland heeft gisteravond voor de deur van stembureau “De Trije Doarpen” in Kollumerzwaag een evenement georganiseerd om stemgerechtigden te wijzen op de gemeenteraadsverkiezingen die vandaag plaatsvinden. Er werd een wedstrijd “Spijkerbroekhangen” georganiseerd met prijzen in twee categorieën, namelijk de stemgerechtigde en voor de jongeren onder de 18. De hoofdprijs voor de winnaar in de categorie “stemgerechtigden” was om samen met de voorzitter van het campagneteam Willem van der Veen, te blijven slapen in de caravan van het CDA en aansluitend de volgende ochtend als eerste te stemmen.

Het evenement werd overschaduwd door de plaatselijke bui die tussen 18:00 en 20:30 uur kwam overwaaien. Door de regen bleef de verwachte toestroom van toeschouwers uit, maar desondanks de regen wisten toch een aantal ouderen en jongeren onder de 18 de weg naar het stembureau te vinden. Tijdens het evenement werd door een ondernemer uit Veenklooster een professioneel geluidssysteem ter beschikking gesteld waarmee zanger Roel Couperus uit Veenklooster verschillende country nummers ten gehore gebracht.

Nadat iedereen een aantal keren aan de spijkerbroeken had gehangen, werd de finale gespeeld en waren de winnaars Piet Mulder (1 minuut, 43 seconden) en Cor Pompstra (52 seconden). Cor kreeg in zijn categorie een bioscoopbon voor 2 personen en Piet Mulder kreeg, na het ontwaken in de CDA caravan, een ontbijt van de bakkerij uit Kollumerzwaag aangeboden. Piet Mulder mocht de volgende ochtend als eerste zijn stem uitbrengen. Op de vraag wat hij gestemd heeft, gaf Mulder het volgende antwoord: “Ik wilde alle kandidaten op het stembiljet wel stemmen, maar ik heb maar één stemrecht!”

De afgelopen weken wordt er vanuit verschillende media bericht dat de opkomst deze verkiezingen aanzienlijk lager zal zijn dan de voorgaande jaren, omdat de inwoners van de Nederlandse gemeenten de noodzaak niet kennen. De noodzaak is dat gemeenten er de komende jaren meer voor de burger zal zijn met de redenen dat gemeenten binnenkort verantwoordelijk zijn voor jeugdzorg, zorg en veiligheid.

“Wij hebben ons doel om aandacht te vragen voor de gemeenteraadsverkiezingen met dit evenement bereikt en hopen dat de opkomst in de gemeente Kollumerland boven het landelijk gemiddelde komt te liggen,” aldus het campagneteam van CDA Kollumerland.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button