HoofdnieuwsRegionaal

CDA wil geen demonstratie bij intocht in Dokkumer binnenstad

DOKKUM – Het CDA wil niet dat er zaterdag wordt gedemonstreerd in de binnenstad tijdens de intocht van Sinterklaas. De partij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van b&w.

Vorige week lazen we in diverse media dat de groep KOZP (Kick Out Zwarte Piet) wil demonstreren in 18 steden in Nederland waaronder in Dokkum. Het CDA heeft aan het college gevraagd of de actiegroep al een vergunning voor de demonstratie heeft aangevraagd en of al bekend is waar de demonstratie plaatsvindt. Het CDA laat op voorhand weten het zeer onwenselijk te vinden dat er in de binnenstad van Dokkum actie wordt gevoerd op dezelfde plek waar Sinterklaas aankomt.

Het recht op demonstreren is een groot goed en ook KOZP moet van dit grondrecht gebruik kunnen maken. Het kan in de beleving van het CDA echter niet zo zijn dat het kinderfeest wordt verstoord door demonstranten. Dat kan leiden tot grote ongeregeldheden zoals bij eerdere intochten. Het CDA is van mening dat de binnenstad vrij moet blijven van demonstraties of tegendemonstraties van welke aard dan ook. De intocht van Sinterklaas is het grootste gezinsfeest van het jaar en dat moet ongestoord gevierd kunnen worden.

Het CDA heeft bij het college aangedrongen op een spoedige reactie op de gestelde vragen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button