OndernemendRegionaal

CDA wil snel duidelijkheid van stichtingsbestuur over situatie zwembad Buitenpost

BUITENPOST – Het CDA is van mening dat het zwembad een groot maatschappelijk rendement heeft. Dit is van groot belang voor de regio. De plannen die in 2014 zijn gepresenteerd, waren ambitieus en leken realistisch. Zelfs nieuwbouw met een multifunctionele toepassing behoorde tot de mogelijkheden en was onderdeel van het plan.
Totdat dit weekend bleek dat het personeel en management het vertrouwen opzegde in het huidige bestuur. Dit schept veel onduidelijkheid en onrust, niet alleen in het zwembad maar ook in het dorp en de hele gemeente. Inmiddels heeft de gemeente de plannen ook beoordeeld en aangegeven dat er geen vertrouwen is  in het plan.  In 2014 is afgesproken dat de stichting zorgt voor een nieuw zwembad in 2019 dat zonder gemeentelijke bijdrage draait. In het plan dat nu is overhandigd wordt gevraagd om een gemeentelijke bijdrage van 9 miljoen euro.

De afgelopen jaren heeft de voltallige gemeenteraad zich sterk gemaakt voor behoud van deze zwemsportaccommodatie in Buitenpost. Daarbij zijn duidelijke afspraken gemaakt met het bestuur. Hier heeft de voltallige raad mee ingestemd. Het CDA wil van het stichtingsbestuur weten hoe zij om wil gaan met het personeel dat het vertrouwen in het bestuur heeft opgezegd. Daarnaast wil het CDA ook duidelijkheid over hoe zij reageren op het feit dat de gemeente ook geen vertrouwen heeft in het ingediende plan. Een plan wat niet voldoet aan de afspraken die zijn gemaakt in 2014.

 

 

Fractie Woordvoerder Romke van der Wal zegt hierover het volgende:”Het CDA in Achtkarspelen is van mening dat snel duidelijkheid gewenst is hoe het stichtingsbestuur de toekomst van het zwembad ziet. Inwoners van onze gemeente, klanten en personeel moeten dat weten”. De gemeente heeft duidelijke afspraken gemaakt met bestuur. Het is van belang dat het zwemonderwijs en de zwemsport goed verzorgt blijft. Daar stonden en staan we voor. Zeker nu meerdere baden rondom ons ook de deuren dicht doen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button