HoofdnieuwsRegionaalSport

Chantal Hietkamp door naar halve finale turnen 2e divisie!

VOLENDAM – Tijdens de kwartfinale van de 2e divisie, Pupil 1 N2, in Volendam hebben Chantal Hietkamp en Lisanne Hulder een mooie wedstrijd laten zien. De 2 dames mochten van start tijdens de 2e wedstrijd. Het eerste toestel wat ze mochten betreden was de rek. Chantal mocht het spits afbijten en liet een oefening zien met een bonus, de reus wat een score van 10.667  opleverde. Lisanne had met haar nette uitgevoerde zwaaien een keurige score  van 11.033. Op de balk lieten de meiden stabiele oefeningen zien. Ook op dit toestel liet Chantal de bonus niet achterwege en liet ze zien dat de balk van haar was.

Ze werd beloond met een 13.400. Lisanne, een gracieuze turnster, maakt een waar spektakel van haar balkoefening met haar bewegingen. Een keurige oefening werd beloond met 11.367. Het favoriete toestel van zowel Chantal, als van Lisanne was als derde aan de beurt. Lisanne heeft prachtige series laten zien, waaronder de arabier dubbel Flick Flack. Haar mooie oefening werd beoordeeld met een 12.700. Chantal liet een oefening zien met onder andere de serie arabier Flick Flack Salto achterover. Jammer genoeg werden haar sprongetjes streng beoordeeld en scoorde ze 12.400 op dit toestel. Op sprong mocht Lisanne als eerste starten en behaalde een gemiddelde score van 12.500. Chantal liet een erg mooie streksalto zien en hiermee liet ze zien wat ze waard was, wat resulteerde op een gemiddelde puntentotaal 13.275. Met dit hoge niveau, en sterk deelnemersveld kunnen beide meiden terug kijken op een geslaagde dag. Grenzen zijn vandaag overschreden en de stappen naar nog betere oefeningen zijn vanochtend gezet. Lisanne Hulder heeft met een puntentotaal van 47.800 een 13e plek veroverd en Chantal Hietkamp heeft een totaal weten te behalen van 49.742, wat goed is voor een 9e plaats in dit klassement. Hiermee heeft Chantal Hietkamp zich weten te plaatsen voor de halve finale.

Voor Anna Nelia Bijker was dit een zware dag. Haar stond de klus om maar liefst twee wedstrijden op één dag te houden. ’s Ochtends werd ze 9.00 uur verwacht in Vries voor de districtswedstrijd acrogym C-lijn en s’middags werd ze een Volendammeke, waar ze haar kwart finale in de 2e divisie turnde. Ze begon op een lastig toestel, namelijk de brug. De concurrentie turnt hier met hoge moeilijkheidswaardes. De balk begon sterk, maar helaas had ze een val met boogje achter over, waardoor de eis werd gemist. Anna Nelia liet zich niet kennen en turnde een vloeroefening met het motto alles of niets. De overslag sterksalto werd voor het eerst tijdens een wedstrijd gesprongen. Ze voerde het keurig uit en haar lef werd daarom zeker beloond met een hoge score van 12.05. Ook sprong werd goed uitgevoerd met een score van 11.225. In het eindklassement werd Anna Nelia 14e en dit was net niet genoeg voor doorstroming. De eerste 11 dames gingen door. Anna heeft gestreden voor wat ze waard is en mag trots zijn dat ze mocht deelnemen aan deze 2e divisie wedstrijd met een enorm hoog niveau

 

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button