HoofdnieuwsRegionaalSport

Chantal Hietkamp scoort hoge punten tijdens kampioenschappen

UITHUIZEN – Chantal Hietkamp mocht zaterdag haar kunnen laten zien op de halve finale van de 2e divisie, Pupil 1 N2 in Uithuizen. Nadat er leuk en goed kon worden opgewarmd op een airtumbling en op de verende vloer mocht Chantal aantreden op het eerste toestel van de dag; Rek. Afgelopen weken heeft ze goed getraind op de bonus van dit toestel, de reus. Chantal heeft vandaag laten zien dat dit haar punten oplevert. Met 12.467 had ze al 2 punten hoger gescoord dan tijdens de kwartfinale. De toon van de dag was gezet.

Op de balk liet Chantal het gros van de turnsters achter haar. Ze heeft een stabiele oefening neergezet en de prachtige afsprong ‘radslag salto’ laten zien. Dit werd beloond met 13.200. Na dit pittige toestel werd het weer tijd voor iets leuks: de vloer. Met wat technische fouten in de sprongserie was dit niet haar beste oefening, maar het plezier straalt van de blonde turnster af wanneer ze haar oefening draait. Dit is dan ook opgemerkt door de jury en deze heeft Chantal haar oefening beloond met een score van 13.067.  Door naar het laatste toestel van de dag; Sprong. Door een val tijdens de training is dit toestel vandaag wat spannend. Chantal laat tijdens de eerste sprong een overslag zien op de pegasus. De 2e sprong die ze gaat springen is een streksalto vanuit de plankoline. Chantal is haar zenuwen de baas en voert dit dan ook keurig uit. Met een totaalscore van beide sprongen mag ze tevreden zijn met een jurybeoordeling van 13.033

Chantal heeft laten zien dat ook Friesland thuis hoort op het NK en heeft zich geplaatst met een 8e positie en heeft in totaal 51.767 punten gescoord. Daarnaast heeft ze zich waarschijnlijk ook geplaatst voor de toestelkampioenschappen op het pittige toestel balk, hier heeft ze een gedeelde derde plaats gescoord. Een gezellig kampioenschapweekend staat inmiddels al gepland in mei.

Eigen foto’s

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button