HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Chauffeur dokterswacht mishandeld in Dokkum

DOKKUM – Op de Rondweg-West hebben agenten in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober een 25-jarige man uit de gemeente Dongeradeel aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een chauffeur van de dokterswacht.

Mishandeling

De chauffeur en de dokter zien op de  Lauwersseewei tussen de carpoolplaats en de afslag Trekwei ter hoogte van de rotonde een auto op de rijstrook staan. De chauffeur en de dokter stappen uit en kloppen op het raam. De 25-jarige ligt met zijn hoofd op het stuur.  De bestuurder doet het raam open maar reageert niet als hij wordt aangesproken. Beide mannen vertrouwen het niet en halen de sleutels uit het contact. Daarna waarschuwen ze de politie. De 25-jarige wil vervolgens zijn auto starten maar mist zijn sleutels. Hij gaat het busje van de dokterswacht in en kruipt door het busje naar de bestuurder. De verdachte probeert hem te wurgen en stompt hem meerdere keren op het hoofd. Ook bijt hij de chauffeur.

De dokter opent het portier waardoor beide mannen uit de auto vallen. Terwijl de medewerker van de dokterswacht op de grond ligt wordt hij geschopt en gestompt door de verdachte. De 25-jarige pakt vervolgens de autosleutels af en  rijdt er vandoor in zijn eigen auto. De chauffeur en de dokter rijden er achter aan. Agenten houden de 25-jarige aan op de Rondweg-West. Er wordt aangifte tegen hem gedaan. De politie doet onderzoek.

Geweld tegen hulpverleners

Hulpverleners en medewerkers met een publieke taak hebben ook te maken met agressie en geweld, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, tramconducteurs, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button