HoofdnieuwsRegionaal

Chauffeurs gevraagd voor AKTIVO

KOLLUM – Aktivo, een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking in de ouderdom van 12 tot en met 65 jaar is op zoek naar chauffeurs. Helaas is het aantal chauffeurs door ziekte en verhuizing afgenomen. Het kan nog net maar beter zou zijn als er nog een aantal chauffeurs of chauffeuses bijkwamen, zo laat Aktivo weten. Het rittenrooster zou dan gemakkelijker uitgevoerd kunnen worden.

De activiteiten die aangeboden worden voor de cliënten liggen vooral op het sportieve vlak, zoals zwemmen en gymnastiek. Dit wordt elke week gedaan in de periode half september tot 31 mei, Behalve de schoolvakanties.

Ze hebben elke week weer heel veel zin in het beoefenen van de activiteiten en het eventjes kunnen loslaten van de dagelijkse gang van zaken. Vaak staan ze al een half uur van te voren klaar om met de chauffeur naar het zwembad de Kupe in Buitenpost of naar de gymzaal Baensein in Kollum te gaan.

Hoe gaat dat in de praktijk?

Je krijgt een rooster aangeleverd en daarin staat precies wie je op een bepaalde datum moet ophalen. De rit is op donderdagavond. De deelnemers zwemmen een half uur in de Kupe in Buitenpost. Bijvoorbeeld van half tot acht uur of van acht uur tot half negen. Je haalt ze een kwartiertje of twintig minuten eerder op, zodat ze tijd hebben om zich om te kleden. De chauffeur krijgt een bakje koffie of thee aangeboden. Eventueel mag je zelf ook mee zwemmen.

Lijkt het je wat of wil je eens proberen? Bel dan met Jan Brals 0511 452488. Of mail: [email protected]

Dit kan u ook interesseren

Back to top button