Buiten regioHoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Chinese ondernemers krijgen preventiebrief over inbraken

NOORD-NEDERLAND – Onderzoek toont aan dat de afgelopen periode een toename te zien is van het aantal woninginbraken bij Chinese ondernemers in Noord-Nederland. Vanaf 1 oktober 2014 registreerde de politie al 20 van dergelijke inbraken in de drie noordelijke provincies. Om Chinese ondernemers in Noord-Nederland hierop alert te maken, gaan wijkagenten bij hen op bezoek. Ze gaan met de ondernemers in gesprek en overhandigen dan onder andere een brief met preventietips.

Inbraken in woonruimtes en woningen

Niet alleen in woonruimtes die gekoppeld zijn aan bedrijfsruimtes van Chinese ondernemers wordt ingebroken, maar ook in woningen van de ondernemers op een andere locatie dan het bedrijf. Bij de inbraken worden vooral contant geld en sieraden buit gemaakt.

Brief met preventietips

In de brief krijgen de ondernemers informatie over de manier waarop is ingebroken (modus operandi) en hoe zij ervoor kunnen zorgen dat zij zelf geen slachtoffer worden. Daarnaast worden ze opgeroepen extra oplettend te zijn en bij vermoeden van een vreemde situatie direct het alarmnummer 112 te bellen.

Wat de politie doet

Een inbraak is letterlijk een inbreuk op de leefomgeving van het slachtoffer en heeft grote invloed op zijn of haar veiligheidsgevoel. De aanpak van inbraken heeft daarom hoge prioriteit bij de politie. De politie doet er alles aan om inbraken op te lossen, de dader(s) aan te houden en eventuele gestolen spullen terug te geven aan de eigenaren. Na een inbraak doet de politie altijd buurtonderzoek en in de meeste gevallen wordt sporenonderzoek gedaan. Daarnaast zijn in Noord-Nederland drie speciale woninginbrakenteams actief die inbraken onderzoeken. In de aanpak van woninginbraken werkt de politie samen met de inwoners, gemeenten en het Openbaar Ministerie en andere partners.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button