EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Chr. Brassband “Wilhelmina” 1899-2014

KOLLUM – Dit jaar bestaat brassband Wilhelmina uit Kollum 115 jaar. Om precies te zijn 16 oktober 2014, om dit te vieren houden we op 22 november een jubileumconcert. Ook dit jaar laat “Wilhelmina” vaak van zich horen. Afgelopen zaterdag was het jaarlijkse Federatie Festival waar alle korpsen uit Kollumerland zich van hun beste kant hebben laten horen. “Wilhelmina” deed het goed zaterdag, overdag werd Lillian de Jong op het solistenconcours de winnares van de 4e divisie, en Harmanna Dijkstra was de beste in de 3e divisie. ’s Avonds werd Wilhelmina ging Wilhelmina er met de koraal beker naar huis, en werd met het grote werk 2e, achter Tida Kira, dit alles onder leiding van onze dirigent Jaap Hoekstra.

Na 115 jaar is ”Wilhelmina” nog steeds een bloeiende band,  met jeugd in aantocht, al is het streven natuurlijk naar nog veel meer jonge blazers. Deze week beginnen we weer met de schoolprojecten. Op de Prins Bernard school starten we, de leerlingen van groep 5 krijgen 4 weken les, waarna het project afgesloten wordt met een concertje met het “grote” korps. We hopen natuurlijk dat de jeugd aangetrokken wordt door de prachtige muziek die ze met hun instrument kunnen maken.

In april laten we in de feestweek ook van ons horen, we begeleiden 26 april de aubade bij het gemeentehuis en 27 april de kerkdienst in de tent. Ook volgt er in samenwerking met Talant nog een gezellige avond waar we het programma Maestro naspelen. Dus met bekende Kollumers als dirigent voor de band een stuk ten gehore brengen, wie kan Jaap vervangen als hij een keer afwezig is???

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button