HoofdnieuwsRegionaal

Christen Unie Kollumerland c.a. is tegen inspraak

KOLLUM – Tijdens de raadsvergadering van donderdag 16 juni 2016, was er een voorstel van het College van Burgemeester en Wethouders over het organiseren van een inspraakavond over de Winkeltijdenverordening (koopzondag).

Tijdens deze inspraakavond wil het college drie varianten voorleggen aan alle belanghebbenden uit de gemeente Kollumerland c.a., namelijk:

  1. een zondagsopenstelling voor supermarkten van 12.00 uur tot 18.00 uur voor alle plaatsen in de gemeente.
  2. een zondagsopenstelling voor alle winkels van 12.00 uur tot 18.00 uur voor alle plaatsen in de gemeente
  3. geen zondagsopenstelling voor winkels oftewel het vasthouden aan het huidige beleid.

PvdA Kollumerland c.a. vindt dit een prima voorstel, want zo kunnen ondernemers, inwoners en alle andere belanghebbenden zich op 6 juli a.s. op deze inspraakavond uitspreken.

Het grootste deel van de gemeenteraad steunt het voorstel van het college, maar de ChristenUnie niet. Wel heeft de Christen Unie diverse ondernemers bezocht en een Facebookactie gehouden. PvdA Kollumerland c.a. vindt dit eigenlijk voorbarig, want de inspraakavond moet nog plaatsvinden. Maar de actie van de ChristenUnie is ook een vorm van inspraak en dat is hun goed recht. In dat licht vinden de sociaaldemocraten het niet begrijpelijk dat de ChristenUnie tegen het voorstel van het college om een inspraakavond te houden heeft gestemd.

Je kunt voor of tegen een voorstel voor een koopzondag zijn, maar toch niet tegen een inspraakavond?

Sjoerd Keizer

Fractievoorzitter PvdA Kollumerland c.a.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button