HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

ChristenUnie vraagt reacties op zondagopenstelling van winkels in Kollumerland

KOLLUM – De ChristenUnie Kollumerland peilt via sociale media de mening van ondernemers en inwoners over de zondagopenstelling van winkels. Burgemeester en wethouder van de gemeente willen hierover praten en leggen de gemeenteraad een besluit voor met drie varanten: 1 alles open elke zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur; 2 alleen de supermarkten of 3: alles dicht.  De ChristenUnie vraagt zich af of er behoefte is aan een discussie of de winkels wel of niet open zijn op zondag. ‘Wij hebben de indruk van niet’, zegt fractievoorzitter Margreet van der Molen van de ChristenUnie.

‘Het lijkt erop dat Kollumerland zich laat meeslepen door een of meer ondernemers. In de omliggende gemeenten De Marne, Zuidhorn en Dantumadiel speelt de discussie niet. In Dongeradeel heeft men onlangs de winkelopstelling verruimd, evenals in Tytjerksteradiel. Maar Smallingerland heeft ervan af gezien. We verwachten ook geen discussie in Ferwerderadiel. Het is dus niet zo dat Kollumerland op een eiland zit als we besluiten geen discussie hierover te voeren’, aldus Van der Molen.

Van der Molen heeft tot nu toe vooral geschokte reacties gehoord van ondernemers. ‘Gunnen ze ons geen vrije dag meer? is een veelgehoorde reactie. En: Dat kunnen we niet bolwerken.’  Voor de ChristenUnie is dat een belangrijk signaal. ‘We willen een goede gemeente zijn waar elke ondernemer de ruimte krijgt om een boterham te verdienen. Dat betekent voor ons ook dat we grenzen stellen. De stelling dat iedereen het maar zelf moet weten, is wat ons betreft te kort door de bocht. Want als de grote supermarkten open  zijn op zondag, heeft dat invloed op het koopgedrag op maandag. Je kunt de euro tenslotte maar een keer uitgeven´.

Naast een peiling op facebook vraagt de ChristenUnie om reactie op de websites en zal er een poster worden gemaakt met de tekst: Op zondag zijn wij vrij. Via facebook kan iedereen gratis een poster aanvragen. De facebookpagina heet:  https://www.facebook.com/KollumZondagVrij/

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button