HoofdnieuwsRegionaal

ChristenUnie wil promotiecampagne voor It Paradyske

KOLLUM – Het Paradyske moet weer ‘vet cool’ worden. Dat vindt de ChristenUnie in de gemeente Kollumerland. “De gemeente steekt jaarlijks veel geld in het zwembad”, zegt fractievoorzitter Douwe Keegstra. “Dat is allemaal geld van de gemeenschap. Het is jammer dat de gemeenschap er dan maar zo weinig gebruik van maakt”. In de Begrotingsvergadering op woensdag 7 november, vraagt de ChristenUnie het college om samen met de beheerder van het zwembad Optisport bv  een plan te maken ter promotie van It Paradykse. Scholen, verenigingen van plaatselijk belang en toeristische ondernemers moeten hier ook bij betrokken worden.

De ChristenUnie roept in de algemene beschouwingen op tot dankbaarheid. Er zijn nog veel goede voorzieningen in Kollumerland. Wel wordt een beroep gedaan op vrijwilligers om die voorzieningen te behouden. “We zijn er samen verantwoordelijk voor”, aldus Keegstra.

Dat de gemeente Kollumerland c.a. krap bij kas zit is een feit. Burgers merken dat doordat de lokale belastingen stijgen. De ChristenUnie vindt dat er ook goed gekeken moet worden naar investeringen. “Je moet je steeds afvragen of het echt nodig is. Wij gaan bijvoorbeeld niet akkoord met een investering in de milieustraat (het stort) in Kollum.  Zeker niet nu we druk bezig zijn om de samenwerking met de andere gemeente in Noordoost Fryslân te versterken”.

Tegelijkertijd blijft de ChristenUnie wel investeren in de leefbaarheid. Afschaffen van subsidie voor Oud- en Nieuwfeesten is voor de fractie dan ook niet aan de orde. “We vinden de Oud- en Nieuwfeesten een mooi gebruik. Het grootste deel van het geld ervoor wordt al door de vrijwilligers in de dorpsgemeenschap opgehaald. Maar ook de gemeente moet haar steentje bij blijven dragen”.

De ChristenUnie dient verder een motie in om vrijwilligers te betrekken bij schuldhulpverlening. Verder mag deelname aan congressen door raad en college van de ChristenUnie  worden afgebouwd . Ook dient de ChristenUnie een motie in om de flexibiliteit in de gemeentelijke organisatie te vergroten.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button