HoofdnieuwsRegionaal

Cinekid Festival naar Kollum

KOLLUM – Kollum staat vlak voor én tijdens de herfstvakantie in het teken van kinderfilm- en mediafestival Cinekid. Filmhuis Kollum en Bibliotheek Kollum hebben daarvoor de handen ineengeslagen om het Cinekid Festival scholenprogramma aan te bieden aan de drie Kollumer basisscholen. Het is voor het eerst dat Cinekid Festival op regionaal gebied een scholenprogramma aanbiedt. Op donderdag 19 oktober worden twee films vertoond in Theater De Colle voor leerlingen van groep 3/4 en groep 7/8.

Ieder jaar vindt in de herfstvakantie het kinderfilm- en mediafestival Cinekid plaats. De nieuwste films & series, games, media-installaties, workshops en masterclasses zijn op het festival door heel Nederland te beleven. Zo ook in Kollum. Lokale organisaties Filmhuis Kollum en Bibliotheek Kollum zijn een samenwerking aangegaan met het festival. Zo wordt er een speciaal scholenprogramma aangeboden aan ruim 200 leerlingen van de basisscholen. Op donderdag 19 oktober wordt de korte film Een Frisse Blik vertoond voor leerlingen van groep 3/4. Leerlingen van groep 7/8 krijgen de Vlaamse film Zeevonk te zien. “Het scholenprogramma van Cinekid Festival is een belangrijk onderdeel, ook in de kleinere dorpen van Nederland”, aldus Netty Posthumus, voorzitter van Filmhuis Kollum. “Dat wij als bescheiden Filmhuis dit samen met de bibliotheek mogen organiseren voor de leerlingen in Kollum, is heel bijzonder.”

Extra aanbod tijdens herfstvakantie 

Het scholenprogramma wordt georganiseerd voorafgaand aan de herfstvakantie. Tijdens de vakantie, op vrijdag 27 oktober, vertoont het Filmhuis Kollum nog twee extra films. Zo wordt de kinderfilm Saïd & Anna in de middag gedraaid in het filmhuis. Na de film kunnen de kinderen nog knutselen. Diezelfde avond wordt de Noorse speelfilm Dancing Queen vertoond, inclusief dansen tijdens de pauze. Om te vieren dat het Cinekid Festival in Kollum wordt gehouden, krijgen alle kinderen iets lekkers bij de film. Filmhuis Kollum draait deze twee jeugdfilms op eigen locatie in het monumentale gebouw Oostenburg in Kollum.

Over Filmhuis Kollum 

Al ruim veertig jaar is het Filmhuis Kollum een begrip in de regio Noordoost Friesland. Het filmhuis, volledig gerund door vrijwilligers, vertoonde al meer dan 1.500 films voor ruim 35.000 bezoekers. Iedere vrijdagavond draait er een jeugdfilm óf film voor volwassenen in het sfeervolle filmzaaltje in de kelder van Oostenburg in Kollum. Het filmhuis draait een zo gevarieerd mogelijk programma, bestemd voor alle leeftijden.

Over Cinekid

Het Cinekid Festival is een initiatief van Cinekid en brengt vele kinderen in Nederland in aanraking met het rijkste aanbod van filmproducties. Het wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen aanspreekt.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button