EvenementenHoofdnieuwsRegionaalVideo's

Festival voor klassieke muziek in centrum Kollum (video)

KOLLUM – Zaterdagmiddag organiseerde City Proms in samenwerking met muziekschool de Wâldsang het eerste gratis festival voor klassieke muziek in Kollum. Vanaf  12:00 uur tot 17:00 uur waren er in de in de Roodbaardtuin van de historische buitenplaats van landgoed Phillippusfenne aan de Voorstraat in Kollum verschillende muziekgezelschappen en orkesten te horen. “De eigenaar van de Philippusfenne heeft zijn tuin speciaal hiervoor beschikbaar gesteld,” vertelde festivaldirecteur Margot Hoiting. “Het is een prachtige sfeervolle tuin. Ik vind dit één van de mooiste locaties van het festival dit jaar. Hier willen we Kollum op een vrolijke en bijzondere manier laten genieten van klassieke muziek. De toegang is dan ook gratis.”

Vanaf 12 uur traden diverse leerlingen van de muziekschool op. Zo waren er concerten van pianoleerlingen, het vrouwenkoor en Big Band de Wâldsang. Daarnaast speelde  klassiek pianiste Iris Hond en het internationaal bekende Matangi Quartet. Het kwartet bracht klassieke muziek op een toegankelijke manier ten gehore.

[youtube_video id=”e4rJMibqBic”]

 

 

 

Foto’s Fokke Jongsma  Video Jelke Jongsma 

Dit kan u ook interesseren

2 reacties

  1. Bedankt voor het filmpje en de foto’s!
    Ik kwam er te laat achter dat dit evenement plaatsvond (uiteindelijk wel via jullie twitter!).
    Helaas alleen het laatste kwartier nog kunnen meemaken.

  2. Hartelijk dank voor de gastvrijheid bij jullie in Kollum, we hebben als CityProms organisatie een hele leuke dag gehad met zoveel talent uit de regio. Geweldig!! Het was in de tuin vand e Philippusfenne een van de mooiste locaties van CityProms on Tour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button