HoofdnieuwsRegionaalSport

Clinic Start To Run in Kollum

KOLLUM –  ”Je hebt je voorgenomen om te gaan sporten, en hardlopen lijkt je wel wat, dan kun je op 8 september aan de slag in Kollum”.

Start to Run is al jaren een succesvolle beginnerscursus hardlopen. En vanaf nu mag je tiener ook meedoen. Het is natuurlijk als ouder best cool om met je zoon of dochter te trainen: samen naar de clinics, samen huiswerktraining doen, je houdt elkaar in de gaten en een betere stok achter de deur is er niet. Je moet als ouder wel over incasseringsvermogen beschikken want die Young One gaat er natuurlijk meestal met de snelste tijd vandoor! De wind door je haar, de frisse lucht, de grond onder je voeten en het gevoel van vrijheid: maak het  mee tijdens de 6-weekse cursus Start to Run. Start to Run is gezellig, leuk, sportief en met ‘medebeginners’ ga je samen over die drempel heen. Je krijgt training van gekwalificeerde trainers op de mooiste plekken in jouw omgeving. De trainers geven je een goede basis met zowel theorie- als praktijkoefeningen. Na zes weken ben je in staat ongeveer drie kilometer aan één stuk hard te lopen. Hardlopen is gezond en het is gemakkelijk in je drukke leven in te passen.

Toch ervaren veel beginners dat het lastig is om zelf te starten, want wie neemt zich niet regelmatig voor om weer te gaan lopen en eindigt toch op de bank voor de televisie. Hardlopen is de meest efficiënte manier om hart, bloedvaten en longen in een optimale conditie te brengen en je tevens te wapenen tegen gezondheidsrisico’s zoals hoge bloeddruk en overgewicht. Wanneer je driemaal per week 30 minuten gaat hardlopen zal je vlug een uitstekende fitheid ervaren. Meermaals oefenen per week is veel beter dan eenmaal per week een langere periode. Dertig minuten lopen doet wonderen tegen alle mogelijke vormen van stress. Deze fysieke inspanning geeft een geweldig ontspannend gevoel en geeft je tevens veel energie. Wanneer je de mogelijkheid hebt om ’s morgens te oefenen, zul je versteld staan over de hoeveelheid energie waarover je beschikt. De dag kan niet meer stuk! Start To Run begrijpt dat en helpt een handje met zes hardloop trainingen die iedere beginner over de drempel helpt. Start To Run is niet alleen sportief, maar ook gezellig en leuk.

Wat is er mooier en motiveert beter dan samen werken aan een goede conditie. Start To Run is zowel voor beginners als gevorderden. De trainingen die gegeven gaan worden kunnen door een ieder uitgevoerd worden en duren zes weken, iedere zaterdag te beginnen op 10 september om 9.30 uur vanaf het Maartensplein bij De Colle aan de Kerkstraat 4 in Kollum. Na zes weken ”Ik wist niet dat ik dit in mij had. Ik kan nu drie kilometer achtereen hardlopen en dat pas na zes weken trainen. Het beste begin van je weekeinde, want na gedane arbeid voel je je fitter, een heerlijk gevoel”,is een veel gehoorde reactie van deelnemers van een voorgaande editie van Start To Run. ”Na de eerste trainingsdag op 8 september gaan we verder op 15,22,29 september en op 6,13 oktober. Deze laatste trainingsdag met een drie kilometer testloop zal op een leuke manier worden afgesloten. Na afloop krijgt dan iedereen een functioneel hardloop shirt.

Opgeven kan via: www.starttorun.nl. Voor eventuele verdere vragen kunt u bellen met 0511452932 of via e-mail: [email protected]

 

 

Foto    Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button