HoofdnieuwsRegionaalSport

Clinic Start To Run locatie Kollum

KOLLUM – ”Je hebt je voorgenomen om te gaan sporten, en hardlopen lijkt je wel wat, dan kun je op 7 september aan de slag in Kollum”.

Start to Run is gezellig, leuk, sportief en met ‘medebeginners’ ga je samen over die drempel heen. Je krijgt training van gekwalificeerde trainers op de mooiste plekken in jouw omgeving. De trainers geven je een goede basis met zowel theorie- als praktijkoefeningen. Na zes weken ben je in staat ongeveer drie kilometer aan één stuk hard te lopen. Hardlopen is gezond en het is gemakkelijk in je drukke leven in te passen. Hardlopen is wereldwijd een bijzonder populaire sport. Jong en oud kunnen de sport beoefenen, overal, wanneer je wilt en je hebt er weinig voor nodig. Met een paar goede hardloopschoenen en gemakkelijk zittende kleding kun je heerlijk sporten. Elke dag trekken heel wat mensen hun hardloopschoenen aan voor een rondje in het bos of door de wijk. Bovendien is het ook een leuke sport om naar te kijken. Of het nu gaat om een recreatief hardloopevenement, 5 of 10 kilometer of een hele of halve marathon, deelnemers en toeschouwers komen in grote aantallen op hardloopwedstrijden af.

Toch ervaren veel beginners dat het lastig is om zelf te starten, want wie neemt zich niet regelmatig voor om weer te gaan lopen en eindigt toch op de bank voor de televisie. Hardlopen is de meest efficiënte manier om hart, bloedvaten en longen in een optimale conditie te brengen en je tevens te wapenen tegen gezondheidsrisico’s zoals hoge bloeddruk en overgewicht. Wanneer je driemaal per week 30 minuten gaat hardlopen zal je vlug een uitstekende fitheid ervaren. Meermaals oefenen per week is veel beter dan eenmaal per week een langere periode. Dertig minuten lopen doet wonderen tegen alle mogelijke vormen van stress. Deze fysieke inspanning geeft een geweldig ontspannend gevoel en geeft je tevens veel energie. Wanneer je de mogelijkheid hebt om ’s morgens te oefenen, zul je versteld staan over de hoeveelheid energie waarover je beschikt. De dag kan niet meer stuk! Start To Run begrijpt dat en helpt een handje met zes hardloop trainingen die iedere beginner over de drempel helpt. Start To Run is niet alleen sportief, maar ook gezellig en leuk. Wat is er mooier en motiveert beter dan samen werken aan een goede conditie. Start To Run is zowel voor beginners als gevorderden. De trainingen die gegeven gaan worden kunnen door een ieder uitgevoerd worden en duren zes weken, iedere zaterdag te beginnen op 7 september om 9.30 uur vanaf het Maartensplein bij De Colle aan de Kerkstraat 4 in Kollum. Na zes weken ”Ik wist niet dat ik dit in mij had. Ik kan nu drie kilometer achtereen hardlopen en dat pas na zes weken trainen. Het beste begin van je weekeinde, want na gedane arbeid voel je je fitter, een heerlijk gevoel”,is een veel gehoorde reactie van deelnemers van een voorgaande editie van Start To Run. ”Na de eerste trainingsdag op 7 september gaan we verder op 14,21,28 september en op 5 en 12 oktober. Deze laatste trainingsdag met een drie kilometer testloop zal op een leuke manier worden afgesloten. Na afloop krijgt dan iedereen een functioneel hardloop shirt. Opgeven gaat via: www.starttorun.nl.

Voor eventuele verdere vragen kunt u bellen met 0511452932 of via e-mail: [email protected]

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button