HoofdnieuwsRegionaalSport

Clinic Start To Run weer van start gegaan in Kollum

KOLLUM – Ik heb geen loopervaring en zou toch graag aan mijn conditie werken werd er meermaals aangegeven door de grote groep deelnemers die zaterdag aan de met de hardloop clinic zijn begonnen. Er werd de deelnemers uit gelegd waarom zouden we beginnen met lopen?

Eerst en vooral is lopen een sport die iedereen kan uitoefenen. Om te beginnen met lopen heb je niet veel nodig buiten kledij en aangepast schoeisel.  Lopen is heel gezond, je conditie en je uithoudingsvermogen gaan er op vooruit en je bent tevens nog in de gezonde buitenlucht. Alle begin is natuurlijk moeilijk, dit is niet anders met sporten en daarom zal beginnen wellicht gepaard gaan met zweten en zwoegen. Maar het resultaat van het zweten en zwoegen mag gezien worden! Houd het gewenste resultaat dan ook voor ogen wanneer je het moeilijk krijgt! Ook je conditie zal sterk verbeteren wanneer je begint met hardlopen! Je conditie gaat gepaard met je uithoudingsvermogen waardoor je langer actief kan bezig blijven met iets. Dit is niet alleen het geval met sport maar dit heeft ook een effect op je werk, je zal veel geconcentreerder werken en je productiviteit zal stijgen. Ook zal je merken dat door de tijd heen dat je enkele kilo’s zal verliezen wanneer je lopen en/of een andere sport combineert met een goede, gevarieerde voeding. Je lichaam zal gestimuleerd worden om vet te verbranden tijdens het sporten, waardoor je lekkerder in je vel komt te zitten.

Na de speech werd het tijd om naar buiten te gaan voor de actieve sportprestatie. Met perfect loop weer, de zon hoog op in de lucht, werden de deelnemers mee genomen naar een locatie in Kollum die vrijwel verkeersvrij is. Na de warming-up kwam coördinatie en het rekken van de spieren aan de beurt. Nadat de deelnemers nog aandacht op looptechniek hadden gekregen kon worden begonnen met de kerntraining. Hierin werd het duidelijk dat hardlopen niet altijd zo maar vanzelfsprekend gaat. De komende weken zullen de trainingen in volume toenemen om naar het einddoel over 7 weken toe te werken. Na de training van de eerste zaterdag werd nog in de Colle nagepraat onder het genot van een sportief drankje.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button